Un singur castor a lăsat fără acces la Internet mai multe orașe din Canada

20 06. 2022, 02:00

Un singur castor a lăsat fără acces la Internet mai multe orașe din nordul Columbiei Britanice, Canada, după ce a mestecat baza unui plop tremurător (Populus tremuloides).

Arborele doborât a deteriorat liniile de electricitate și fibră optică, astfel că unii clienți au avut parte de o pană de curent, iar alții au rămas fără acces la Internet.

Nici măcar nu este prima dată când un castor este acuzat că a întrerupt Internetul din nordul înghețat, indică Futurism.

Un castor năzdrăvan

În aprilie anul trecut, aproape 1.000 de clienți și-au pierdut accesul la Internet, timp de aproape o zi întreagă, după ce un alt castor a mestecat printr-un cablu diferit de fibră optică.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al furnizorului de servicii de Internet Telus a numit incidentul drept o „întorsătură bizară și unică de evenimente canadiene”.

De data aceasta, echipele de intervenție au descoperit urme de dinți în partea de jos a copacului doborât, făcându-i să creadă că animalul ar fi putut fi vinovat.

Urme de dinți

„Este neobișnuit, dar se întâmplă din când în când, a declarat Bob Gammer, un oficial de la operatorul provincial de electricitate BC Hydro. „Cu siguranță nu m-aș îmbogăți dacă aș avea un ban pentru fiecare întrerupere cauzată de castor, dar se întâmplă”.

Compania locală de utilități CityWest lucrează deja la o soluție permanentă pentru a se asigura că niciun castor nu va putea cauza vreodată acest gen de întreruperi. Planul este de a instala încă o linie de fibră optică pe fundul oceanului de-a lungul coastei Vancouver.

„Deci, dacă un copac va cădea din nou, vom avea cu toții Internet prin linia care vine din ocean”, a declarat Lee Brain, primarul orașului din apropiere, Prince Rupert.

Vă mai recomandăm și:

Imagini nocturne cu doi castori, prinși în flagrant în timp ce iau o gustare la miez de noapte

Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc infrastructură predispusă la atacuri

Oasele bolnave au concentrații mai mari de plumb, au descoperit cercetătorii

Infrastructura actuală de Internet de mare viteză nu va fi în stare să acopere cererea din viitor