Home » D:News » 80% dintre mașinile Ferrari vor fi electrice și hibride până în 2030

80% dintre mașinile Ferrari vor fi electrice și hibride până în 2030

Publicat: 20.06.2022

Producătorul italian de mașini sport de lux și-a prezentat strategia de electrificare; potrivit acestei strategii, până în 2030, 40% dintre mașinile Ferrari vor fi complet electrice și alte 40% vor fi hibride.

CEO-ul Benedetto Vigna a confirmat că prima mașină electrică va fi prezentată în 2025, iar primele livrări vor fi făcute în anul următor.

În prezent doar patru modele, adică 20% dintre mașinile Ferrari, sunt hibride. Primul model hibrid al producătorului a fost ediția limitată La Ferrari lansată în 2013, valorificând tehnologia de Formula 1.

Mașinile Ferrari primesc „tratamentul” electric

Vigna, un fost antreprenor în tehnologie care s-a alăturat companiei Ferrari în calitate de CEO în urmă cu 9 luni, a declarat că strategia de electrificare este „foarte relevantă”.

„Nu doar că este cerută de reglementările privind emisiile, dar, cel mai important, credem că putem folosi motorul electric pentru a îmbunătăți performanța mașinilor noastre, așa cum am făcut deja cu Ferrari-ul nostru hibrid”, a spus el, conform Tech Xplore.

Sunt așteptate 15 noi modele

Pe măsură ce Ferrari își extinde gama de modele, compania auto cu sediul în orașul Maranello, din nordul Italiei, a declarat că va dezvălui mult așteptatul său SUV Purosangue în septembrie. Purosangue, care în italiană înseamnă „pursânge”, nu va reprezenta mai mult de 20% dintre vehiculele produse în timpul ciclului său.

În total, Ferrari plănuiește să lanseze 15 modele noi din 2023 până în 2026, inclusiv o nouă supermașină de mare performanță.

Vă recomandăm să citiți și:

Armata Marii Britanii vrea să instaleze computere cuantice în tancuri

Un film de animație produs de Disney-Pixar a fost interzis în 14 țări

Regina Elisabeta a II-a, al doilea cel mai longeviv monarh din istorie

O propunere de rover lunar înfățișează combinația dintre un centaur și un robot

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase