Home » D:News » Armata Marii Britanii vrea să instaleze computere cuantice în tancuri

Armata Marii Britanii vrea să instaleze computere cuantice în tancuri

Publicat: 16.06.2022

Ministerul Apărării din Regatul Unit vrea să instaleze computere cuantice în tancuri pentru a vedea dacă, în viitor, le va putea face inteligente.

Richard Murray, CEO-ul startup-ului de calcul cuantic Orca, a anunțat acordul în prima parte a lunii iunie. Potrivit lui Murray, o parte din motivul pentru care produsul Orca a atras atenția Ministerului Apărării este pentru că unele dintre produsele lor au mărimea unui computer obișnuit și pot funcționa la temperatura camerei, scrie Futurism.

„Se pretează la multiple aplicații și este mai durabil. Într-o zi, poate va fi vorba de un avion de luptă. Ne concentrăm pe o platformă la scară mai mare, de la sol”, a spus Murray.

Ce va rezolva montarea de computere cuantice în tancuri?

Dar există o mare problemă: nu este clar ce ar trebui să facă aceste computere cuantice în tancuri, mai ales având în vedere că oamenii de știință nu au dovedit încă dacă există aplicații inovatoare, în lumea reală, pentru această tehnologie.

„Acest dispozitiv pe care îl trimitem cu siguranță nu va face nimic din ceea ce nu poate face un computer clasic și presupun că, din această perspectivă, este un instrument de cercetare. Există o mulțime de activități finanțate în acest moment”, a spus Murray.

Acest lucru este destul de vag. Din punct de vedere istoric, s-a demonstrat că computerele cuantice accelerează foarte mult rezolvarea unor probleme matematice foarte specifice.

Însă nu este deloc clar cum ar putea fi aplicate astfel de capabilități într-un context militar.

O soluție pentru probleme necunoscute

„Ambiția noastră este ca această tehnologie să faciliteze semnificativ comunicarea pe câmpul de luptă prin aplicații precum recunoașterea imaginilor și gestionarea senzorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Orca.

„Această tehnologie va face procesarea informațiilor pentru deciziile de comandă pe câmpul de luptă mai agilă și va reduce riscurile legate de partajarea datelor cu un procesor situat în afara câmpului de luptă”, a continuat acesta.

Momentan, pare că înțelegerea companiei Orca cu Ministerul Apărării este o soluție pentru viitoare probleme necunoscute.

Pot computerele cuantice să le permită tancurilor să devină mai inteligente și să-i ofere armatei Marii Britanii un avantaj semnificativ pe câmpul de luptă? În acest moment, orice poate încerca să ghicească.

Vă recomandăm să citiți și:

O campioană olimpică i-a cerut președintelui CIO să ridice sancțiunile împotriva sportivilor ruși

Germania nu este de acord cu interzicerea fabricării de vehicule noi cu ardere internă din 2035

Originile pandemiei de COVID-19, umbrite de lipsa de date din China

Țările din întreaga lume se confruntă cu un risc de recesiune din cauza războiului

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase