Home » D:News » Un film de animație produs de Disney-Pixar a fost interzis în 14 țări

Un film de animație produs de Disney-Pixar a fost interzis în 14 țări

Publicat: 16.06.2022
Un film de animație produs de Disney-Pixar a fost interzis în 14 țări
Sursa foto: Pixabay

Un film de animație produs de Walt Disney-Pixar a fost interzis în 14 țări asiatice din cauza unei scene în care două personaje de sex feminin se sărută.

Chris Evans, starul Captain America, interpretează personajul tânărului Buzz Lightyear în filmul prezentat ca fiind „povestea definitivă a originilor”, în timp ce Uzo Aduba o interpretează pe Alisha Hawthorne, care apare pe ecran sărutându-și partenera.

Filmul, în care apare un sărut lesbian, a fost interzis în 14 țări din Asia.

Reprezentanții Emiratelor Arabe Unite au anunțat, prin intermediul Biroului de reglementare a mass-mediei din cadrul Ministerului Tineretului și Culturii, că filmul nu va avea premiera în această țară atunci când va fi lansat.

Ce țări refuză să difuzeze filmul?

Biroul a stabilit că filmul „nu este autorizat pentru proiecție publică” din cauza „încălcării standardelor de conținut mediatic ale țării”.

„Biroul confirmă faptul că toate filmele proiectate în cinematografele din țară sunt supuse unui control și unei evaluări înainte de data proiecției pentru public, pentru a asigura siguranța conținutului difuzat în conformitate cu clasificarea corespunzătoare vârstei”, au precizat reprezentanții biroului fără a arăta care este încălcarea vizată, scrie Mediafax.

Emiratele Arabe Unite incriminează relațiile între persoane de același sex, la fel ca alte câteva națiuni din Orientul Mijlociu.

Printre alte țări care refuză să difuzeze filmul se numără Arabia Saudită, Egipt, Indonezia, Malaezia și Liban.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase