Home » D:News » Cum va fi vremea în luna iulie? Meteorologii anunță temperaturi caniculare și ploi puține

Cum va fi vremea în luna iulie? Meteorologii anunță temperaturi caniculare și ploi puține

Cum va fi vremea în luna iulie? Meteorologii anunță temperaturi caniculare și ploi puține
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 26.06.2022

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna iulie. Următoarele săptămâni vor fi călduroase, cu ploi puține.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud estul extrem al tării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 4 – 11 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioada, în toate regiunile.

Săptămâna 11 – 18 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țară. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 18 – 25 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâna, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioada vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase