Home » D:News » Tokyo, la un pas de o pană de curent, pe fondul unui val de căldură

Tokyo, la un pas de o pană de curent, pe fondul unui val de căldură

Tokyo, la un pas de o pană de curent, pe fondul unui val de căldură
Credit foto: Pixabay
Publicat: 02.07.2022

Rețeaua electrică din Japonia s-a aflat sub presiunea celei mai călduroase perioade de iunie din Tokyo din 1875 încoace, în timp ce oprirea bruscă a unei centrale electrice a lăsat zeci de milioane de locuitori la un pas de o pană de curent, scrie Reuters.

Temperaturi de aproximativ 40 de grade Celsius au fost prognozate în unele zone din zona metropolitană a orașului Tokyo, unde locuiesc 37 de milioane de oameni, în cea de-a șasea zi a unui val de căldură care a început după ce sezonul ploios din capitală s-a încheiat cel mai devreme din ultimele decenii. Maximele nu sunt prognozate să scadă la 30 de grade C înainte de marțea viitoare.

În condițiile în care producătorii de energie electrică se străduiesc deja să repornească turbine vechi de aproape 50 de ani, închiderea neașteptată a unei centrale de 600 de megawați (MW) din nordul Japoniei care trimite energie către Tokyo a venit în condițiile în care capacitatea de rezervă de energie electrică se situează în jurul valorii de 3% – nivelul sub care pot apărea pene de curent.

Rețeaua electrică din Japonia, sub presiunea celei mai călduroase perioade din 1875 încoace

Operatorul Joban Kyodo Thermal Power Company a invocat probleme tehnice inexplicabile pentru închiderea centralei, adăugând că nu a fost stabilit un program de repornire. Reprezentanții Ministerului Industriei au declarat că se așteaptă ca centrala să fie repusă în funcțiune.

O estimare de la jumătatea dimineții a arătat că rata de rezervă a capacității de generare a energiei electrice pentru zona Tokyo ar putea scădea până la 3% între orele 16.30 și 17.00, ora locală de joi, potrivit monitorului rețelei naționale OCCTO.

Ministerul Industriei a emis un avertisment de penurie de energie electrică pentru a patra zi consecutivă în zonele din jurul orașului Tokyo, îndemnând atât gospodăriile, cât și întreprinderile să economisească cât mai bine energia electrică – fără a face economie la aerul condiționat, acolo unde acest lucru ar pune în pericol sănătatea persoanelor vulnerabile, în condițiile în care numărul internărilor pentru insolație este în creștere.

Producătorii de energie electrică se străduiesc să repornească turbine vechi de 50 de ani

Unele firme au declarat că vor reduce schimburile de producție, în timp ce altele au cerut angajaților să economisească energie electrică prin oprirea iluminatului sau a dispozitivelor inutile, printre alte măsuri.

Constructorul auto Nissan Motor a declarat că a început să opereze generatoare interne de energie electrică la uzina sa din Tochigi, la nord de Tokyo, în timp ce a cerut birourilor și fabricilor să economisească energie acolo unde este posibil, scrie Mediafax.

Guvernul și companiile de utilități din Japonia se pregăteau încă din primăvară pentru a face față unei aprovizionări limitate cu energie electrică în timpul vârfului de cerere din timpul verii.

Cel mai mare producător de energie electrică din Japonia, JERA, repornește o unitate pe gaz veche de 45 de ani din Anegasaki, lângă Tokyo, urmată de o unitate veche de 44 de ani din Chita, în centrul Japoniei, în încercarea de a furniza electricitate suplimentară pentru a compensa eventualele deficite.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase