Home » D:News » Ce planuri are Japonia pentru explorarea spațială și când ar putea trimite o persoană pe Lună

Ce planuri are Japonia pentru explorarea spațială și când ar putea trimite o persoană pe Lună

Publicat: 30.12.2021
Ce planuri are Japonia pentru explorarea spațială și când ar putea trimite o persoană pe Lună
Credit foto: Andrew Russian/Unsplash

Japonia și-a revizuit calendarul planurilor de explorare spațială, vizând plasarea unei japonez pe Lună până în a doua jumătate a acestui deceniu.

Potrivit proiectului, Japonia își propune să trimită primul non-american pe Lună, ca parte a programului Artemis, o inițiativă condusă de SUA care are ca scop întoarcerea astronauților pe Lună, anunță Reuters.

De asemenea, planul precizează aspirațiile Japoniei de a lansa o sondă pentru a explora Marte în 2024, precum și de a găsi modalități de a genera electricitate solară în spațiu.

China vrea să devină o mare putere spațială până în 2030

China, țara vecină, își propune, de asemenea, să devină o mare putere spațială până în 2030 și intenționează și ea să trimită astronauți pe Lună, ceea ce sporește perspectiva unei curse spațiale asiatice.

În luna mai, China a devenit a doua țară care a plasat un rover pe Marte, la doi ani după ce a plasat prima navă spațială pe partea întunecată a Lunii.

Anunțul Japoniei cu privire la obiectivele sale de explorare spațială vine la o săptămână după ce miliardarul japonez Yusaku Maezawa s-a întors pe Pământ după ce a petrecut 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale, devenind primul turist spațial care a călătorit pe ISS în mai bine de un deceniu.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase