Home » D:News » Volkswagen a anunțat că va investi peste 20 de miliarde de euro în producția de baterii auto

Volkswagen a anunțat că va investi peste 20 de miliarde de euro în producția de baterii auto

Volkswagen a anunțat că va investi peste 20 de miliarde de euro în producția de baterii auto
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 11.07.2022

Volkswagen și partenerii săi vor investi peste 20 de miliarde de euro într-o afacere cu baterii, creând 20.000 de locuri de muncă și vizând vânzări anuale de peste 20 de miliarde de euro până în 2030, în încercarea de a învinge Tesla, lider pe această piață în creștere, scrie Reuters.

Unitatea PowerCo a VW va gestiona producția și cercetarea în domeniul bateriilor, de la minerit la reciclare, precum și proiectele, inclusiv sistemele de stocare a energiei, a declarat constructorul auto în cadrul unei ceremonii de inaugurare a primei sale fabrici europene de baterii din Salzgitter, în regiunea Saxonia Inferioară din Germania.

„Viitorul mobilității va fi din nou fabricat la Salzgitter”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la inaugurarea fabricii de baterii.

Numele fabricii, „SalzGiga”, este o aluzie la „Gigafactory” a rivalului Tesla, care a fost deschisă recent în apropiere de Berlin. VW a declarat că proiectul său ar avea ca scop să ajute compania să ajungă din urmă și, în cele din urmă, să depășească Tesla.

20.000 de noi locuri de muncă și vânzări anuale de peste 20 de miliarde de euro

„Nu cu mult timp în urmă, mulți germani au crezut că putem obține baterii din Asia. Astăzi, știm mai bine. Pandemia și atacul brutal al Rusiei asupra Ucrainei ne arată clar că dependența de lanțurile de aprovizionare globale înseamnă un mare risc”, a declarat Scholz.

Proiectul prevede construirea a șase fabrici în Europa, dintre care Salzgitter este de referință pentru viitoarele unități de producție standardizate ale VW, și două în America de Nord, scrie Mediafax.

Volkswagen a declarat în repetate rânduri că fabricarea a suficiente baterii pentru a alimenta toate mașinile este de departe cea mai mare provocare a trecerii la vehiculele electrice și a prezentat un plan de construire a unor fabrici cu o capacitate comună de 240 gigawați oră (GWh) până în 2030.

„Mașina rămâne nucleul afacerii noastre, dar va fi cel mai complex produs digital din lume atunci când va deveni electrică și autonomă, ceea ce ne va transforma în dezvoltatori de software și producători de baterii”, a declarat directorul executiv Herbert Diess în cadrul aceluiași eveniment.

În cadrul ceremoniei, Volkswagen a prezentat, de asemenea, bateria standardizată pe care a anunțat-o în 2021 și care urmează să fie utilizată în până la 80% din modelele grupului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase