Home » D:News » O „baie de praf” în mijlocul pădurii. Imagini inedite cu un zimbru în Parcul Natural Vânători Neamț

O „baie de praf” în mijlocul pădurii. Imagini inedite cu un zimbru în Parcul Natural Vânători Neamț

O „baie de praf” în mijlocul pădurii. Imagini inedite cu un zimbru în Parcul Natural Vânători Neamț
Credit foto: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț/Romsilva
Publicat: 13.07.2022

Reprezentanții Romsilva au publicat o filmare inedită cu un zimbru în Parcul Natural Vânători Neamț. În imagini se poate vedea cum zimbrul face o „baie de praf”. 

„O baie de praf în mijlocul pădurii este bine-venită pentru un zimbru aflat în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț, momentul amuzant fiind surprins de colegul nostru Lică Balmoj”, au scris specialiștii de la Romsilva, pe o rețea de socializare online.

Zimbrul este cel mai mare mamifer european de pe uscat, putând ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alături de pui, în timp ce masculii sunt solitari, potrivit Romsilva.

Zimbrul a fost reintrodus în fauna României în anul 1958

Zimbrul a fost reintrodus în fauna României în anul 1958, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia , a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.

Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase