Home » Natură » Zeci de zimbri, eliberați în două zone din Munții Făgăraș. De unde au fost aduse animalele

Zeci de zimbri, eliberați în două zone din Munții Făgăraș. De unde au fost aduse animalele

Zeci de zimbri, eliberați în două zone din Munții Făgăraș. De unde au fost aduse animalele
Sursa foto: Conservation Carpathia
Publicat: 13.08.2021

21 de zimbri vor fi eliberați în două zone din Munții Făgăraș. Evenimentul va avea loc la sfârșitul săptămânii sub supravegherea specialiștilor fundației Conservation Carpathia. Zimbrii au fost aduși din Germania, Marea Britanie, Suedia și județul Neamț.

Animalele vor fi eliberate în două zone de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, aflate la Lerești și Pecineagu-Rucăr, în județul Argeș.

Zimbrii vor forma două turme noi după ce în mai 2020 prima turmă a fost eliberată în zona Pecineagu.

Zimbrii liberi vor fi monitorizați în permanență de rangerii fundației pentru a se afla dacă animalele au probleme de adaptare și pentru a preveni apropierea acestora de zonele locuite.

Zimbrul a fost reintrodus în România la peste două sute de ani de la dispariția sa

„Activitatea de monitorizare a zimbrilor presupune urmărirea lor zilnică cu ajutorul zgărzilor care emit puncte GPS și le stochează automat în baza noastră de date. Localizarea în teren se realizează cu ajutorul dispozitivelor de urmărire cu unde radio. Rangerii noștri colectează date cu privire la comportamentul lor, prin observare directă, înregistrarea urmelor, aprecierea stării de sănătate, interacțiunea cu celelalte animale din faună, impactul asupra habitatului, interacțiunea cu omul sau apropierea de comunitățile locale.” a declarat Călin Șerban, asistent manager faună sălbatică la Conservation Carpathia.

În ultimele luni, cele două zone de reintroducere a zimbrului au primit mai multe exemplare. În prezent sunt două grupuri, unul cu nouă exemplare în țarcul pentru aclimatizare Pecineagu-Rucăr și altul cu 12 exemplare în zona Leresti, pregătite pentru a fi eliberate, potrivit Mediafax.

În urmă cu șase decenii, zimbrul a fost reintrodus în România la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna țării. În timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase