Home » D:News » Calitatea aerului se va înrăutăți în Europa odată cu valul de caniculă

Calitatea aerului se va înrăutăți în Europa odată cu valul de caniculă

Calitatea aerului se va înrăutăți în Europa odată cu valul de caniculă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.07.2022

Calitatea aerului se va înrăutăți odată cu valul de caniculă din Europa, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM).

Valul de caniculă din Europa va reține poluanți atmosferici, ceea ce va duce la degradarea calității aerului, în special în orașe, a declarat vineri un oficial al Organizației Meteorologice Mondiale.

Degradarea calității aerului și efecte negative asupra sănătății

„Atmosfera stabilă și stagnantă acționează ca un capac pentru a capta poluanții atmosferici, inclusiv particule”, a declarat Lorenzo Labrador, responsabil științific al OMM, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

„Acestea au ca rezultat o degradare a calității aerului și efecte negative asupra sănătății, în special pentru persoanele vulnerabile”, a adăugat Labrador, conform Reuters.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase