Home » D:News » Jaf de 100 de milioane de dolari. Hoții au atacat o dubă încărcată cu bijuterii și pietre prețioase

Jaf de 100 de milioane de dolari. Hoții au atacat o dubă încărcată cu bijuterii și pietre prețioase

Jaf de 100 de milioane de dolari. Hoții au atacat o dubă încărcată cu bijuterii și pietre prețioase
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21.07.2022

Pietre prețioase și bijuterii în valoare de 100 de milioane de dolari au fost furate într-un jaf din California. Acestea erau transportate într-o dubă blindată care a fost atacată pe stradă, potrivit Sky News.

Purtătorul de cuvânt al FBI, Laura Eimiller, a declarat că jaful a avut loc în orașul Lancaster din nordul comitatului Los Angeles. Ea a adăugat că agenția colaborează cu autoritățile locale.

Vehiculul blindat transporta încărcătura prețioasă între două expoziții de bijuterii când a fost jefuit, susțin autoritățile.

Brandy Swanson, director al companiei de securitate Brink’s, care deținea furgoneta, a declarat că au fost luați între 25 și 30 de saci, care conțineau un număr necunoscut de bijuterii.

18 victime au raportat pierderi de peste 100 de milioane de dolari

Estimările privind valoarea transportului variază foarte mult. 18 victime au raportat pierderi de peste 100 de milioane de dolari, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei Brink’s a declarat că obiectele au fost evaluate la mai puțin de 10 milioane de dolari.

„Conform informațiilor pe care clienții ni le-au furnizat înainte de a-și expedia articolele, valoarea totală a articolelor dispărute este mai mică de 10 milioane de dolari. Colaborăm cu forțele de ordine și vom rambursa în totalitate clienților noștri valoarea bunurilor care le-au fost furate, în conformitate cu termenii contractului nostru”, a anunțat compania.

Proprietarii de bijuterii nu obișnuiesc să își asigure bunurile

Potrivit unui specialist, proprietarii de pietre prețioase și bijuterii nu obișnuiesc să își asigure bunurile la adevărata valoare din cauza costurilor foarte mari.

„Aici intervine discrepanța…. Ei sunt devastați. Unii dintre acești oameni au pierdut tot”, a spus Brandy Swanson.

Expoziția internațională de pietre prețioase și bijuterii găzduiește aproximativ 45 de evenimente la nivel național în fiecare an.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase