Home » D:News » Tesla vrea să folosească tehnici din Formula 1 pentru a oferi reparații în mai puțin de o oră „cât mai des posibil”

Tesla vrea să folosească tehnici din Formula 1 pentru a oferi reparații în mai puțin de o oră „cât mai des posibil”

Publicat: 27.07.2022

Elon Musk a scris pe Twitter despre intenția ca Tesla să ofere reparații în mai puțin de o oră pentru vehiculele sale cât mai des posibil, folosind tehnici din Formula 1 utilizate în opririle la boxe.

„Sunt încântat să lucrez cu Tesla Service pentru a oferi reparații ‘în aceeași oră’ cât mai des posibil! Aplicăm tehnici din Formula 1 la Tesla”, a scris el.

După cum a subliniat Electrek, aceasta nu este prima dată când Tesla depune un astfel de efort.

Nu este prima dată când Tesla folosește tehnici din Formula 1

În 2015, Tesla l-a recrutat pe Kenny Handkammer, un veteran de 25 de ani în F1 și fost mecanic șef al Red Bull Racing. Handkammer a implementat benzi rapide inspirate din F1 pentru a scurta timpii de așteptare, scrie Interesting Engineering.

În luna iunie, Musk a subliniat că lucrează pentru a oferi service în aceeași zi pentru toate vehiculele din America de Nord.

Acesta este un progres foarte necesar, deoarece numărul de clienți Tesla crește într-un ritm mult mai rapid decât infrastructura de reparații a companiei. Cu toate acestea, Musk nu a menționat cum va atinge firma un obiectiv atât de îndrăzneț.

Planurile lui Elon Musk

Un lucru este sigur: dacă nu poți servi mai mulți oameni, atunci trebuie să îi servești mai repede pentru a-i mulțumi pe toți.

„Cred că încă avem o abordare relativ convențională a reparațiilor, deși folosim aplicația pentru vehicule. Avem cu siguranță servicii mai bune decât restul industriei, dar îmi doresc foarte mult ca Tesla să găsească un mod prin care să poată revoluționa reparațiile, făcându-le poate de 10 ori mai bune decât restul industriei”, a spus Musk despre planurile sale cu privire la reparații, în timpul unei întâlniri a companiei.

Elon Musk a adăugat că și-a propus să ca două treimi din programări să fie rezolvate în aceeași zi, deoarece consideră că cele mai multe dintre ele pot fi făcute astfel, atât timp cât piesele există în stoc la centrele de service.

Va putea Tesla să aducă aceste tehnici din Formula 1 în service-uri sau planul lui Musk este prea ambițios pentru a fi realizat?

Vă recomandăm să citiți și:

Unul din doi români cumpără fructe și legume românești

Cercetătorii au descoperit, în sfârșit, sursa valului de căldură marin cunoscut drept „Blob”

Calea ferată de mare viteză, alternativă la transportul aerian. Iată planurile îndrăznețe

Un vehicul autonom a fost atacat de un pieton furios. Imagini cu incidentul incredibil

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase