Home » D:News » 20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în estul Indiei

20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în estul Indiei

20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în estul Indiei
Foto: Pexels
Publicat: 30.07.2022

Fulgerele au ucis 20 de persoane în opt districte din statul Bihar, în estul Indiei, în doar 24 de ore, potrivit BBC.

Incidentele separate s-au întâmplat în 24 de ore, iar ministrul șef al statului indian a anunțat o compensație de 400.00 de rupii (5.000 de dolari) pentru familiile fiecărei victime, notează BBC.

Mai multe furtuni cu fulgere au fost prognozate în părțile de nord ale statului pentru miercuri și joi. Liderul politic al statului Bihar, Nitish Kumar, a cerut populației să urmeze cu atenție sfaturile autorităților care gestionează dezastrele.

Sute de persoane sunt ucise de fulgere anual

Săptămâna trecută ministrul a organizat o întâlnire și le-a cerut oficialilor să instaleze dispozitive de protecție împotriva fulgerelor în toate clădirile guvernamentale, inclusiv în școli și spitale, a relatat ziarul The Times of India.

Sute de persoane mor în India în fiecare an în urma incidentelor provocate de fulgere în timpul ploilor musonice. Unul dintre motivele invocate pentru decese este numărul mare de persoane care lucrează în aer liber în India, în comparație cu alte părți ale lumii, ceea ce le face mai vulnerabile.

În india se înregistrează milioane de fulgere anual

Poziția geografică a statului favorizează apariția descărcărilor electrice în timpul musonului. În luna februarie a acestui an, BBC a analizat datele și a constatat că numărul de fulgere în India a crescut brusc în ultimii ani. Datele din satelit colectate de Institutul Indian de Meteorologie Tropicală arată, de asemenea, că loviturile au „crescut rapid” între 1995 și 2014.

India a înregistrat mai mult de 18 milioane de fulgere între aprilie 2020 și martie 2021, potrivit unui studiu realizat de organizația non-profit Climate Resilient Observing Systems Promotion Council. Este o creștere de 34% față de perioada similară din anul precedent.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase