Morsa Freya, eutanasiată de autoritățile norvegiene. Ce s-a întâmplat?

16 08. 2022, 09:30
Sursa foto: Profimedia

Autoritățile norvegiene au anunțat că au eutanasiat morsa Freya care a atras mulțimi de spectatori în fiordul Oslo, după ce au ajuns la concluzia că aceasta reprezenta un risc pentru oameni.

Morsa de 1.320 de kilograme, cunoscută sub numele de Freya, a devenit o atracție populară în Norvegia în ultimele săptămâni, în ciuda avertismentelor oficialilor că oamenii ar trebui să se abțină să se apropie și să pozeze cu masivul mamifer marin.

Morsele sunt protejate și, încă de luna trecută, autoritățile au spus că speră ca morsa Freya să plece de bunăvoie și că eutanasierea ar fi ultima soluție.

Publicul nu a păstrat o distanță față de morsa Freya

Dar Direcția de Pescuit din Norvegia a anunțat că Freya a fost eutanasiată duminică dimineață „pe baza unei evaluări generale a amenințării continue la adresa siguranței umane”, informează CBS News.

„Prin intermediul observațiilor la fața locului, din ultima săptămână, a devenit clar că publicul nu a ținut cont de recomandarea actuală de a păstra o distanță clară față de morsă”, a transmis Direcția de Pescuit.