Home » D:News » Un bărbat diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit după ce a primit doza altui pacient

Un bărbat diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit după ce a primit doza altui pacient

Un bărbat diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit după ce a primit doza altui pacient
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.08.2022

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a murit la cel mai mare spital din Scoția după ce i s-ar fi administrat o doză fatală din medicamentele unui alt pacient, scrie MailOnline.

Un bărbat diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit în spital după ce i s-a administrat o „doză fatală” din medicamentele unui alt pacient, la cel mai mare spital din Scoția.

Martin Weldon se afla la terapie intensivă la Spitalul Queen Elizabeth din Glasgow din luna mai, după ce o hipoglicemie diabetică i-a provocat o leziune cerebrală gravă.

Familiei bărbatului în vârstă de 36 de ani i s-a spus de două ori că aparatele sale vor fi oprite, dar sora sa, Keeleigh, a declarat că Martin „a sfidat statisticile și a dovedit că medicii s-au înșelat” de ambele ori.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani „făcuse progrese” după patru luni de tratament

Martin Weldon, din Dumbarton, „făcuse progrese” după patru luni de tratament, deși încă mai trebuia să învețe să meargă și să vorbească din nou. Dar sâmbătă, la doar două zile după ce a împlinit 36 de ani, a murit în spital după ce i s-ar fi administrat medicamente din greșeală.

Tatăl lui Weldon, Martin, a declarat: „Astăzi l-am pierdut pe fiul meu Martin. După ce a făcut progrese în spital, el a decedat din cauza neglijenței personalului. Aș dori să profit de acest moment pentru a le mulțumi prietenilor săi adevărați și familiei care au fost alături de Martin în ultimele luni. Vor urma aranjamentele funerare. Mulțumesc. Eu și familia mea am aprecia să ne dați timp să plângem pentru moment”.

Sora lui Weldon, Keeleigh, care a mers pe jos 100 km în iulie pentru a sensibiliza oamenii cu privire la leziunile cerebrale și la diabet, a adăugat: „Suntem îndurerați și susținem ancheta poliției. Vom face alte comentarii când ancheta se va încheia”.

Anchetă în curs de desfășurare

Într-o declarație pentru MailOnline, un purtător de cuvânt al NHS Greater Glasgow and Clyde a declarat: „Gândurile noastre și cele mai profunde condoleanțe se îndreaptă către familia și apropiații domnului Weldon, care deplâng pierderea sa. După ce am anunțat imediat procurorul, circumstanțele în jurul morții domnului Weldon fac acum obiectul unei anchete în curs de desfășurare a poliției. Ca atare, ar fi nepotrivit să facem alte comentarii. Continuăm să colaborăm cu autoritățile relevante și rămânem angajați să ne implicăm cu familia pe măsură ce investigațiile avansează”.

Poliția a confirmat că investighează în prezent decesul.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Sâmbătă, 13 august, poliția a fost anunțată de moartea neașteptată a unui bărbat la Spitalul Universitar Regina Elisabeta. Moartea este tratată ca fiind inexplicabilă și anchetele sunt în curs de desfășurare”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase