Home » D:News » 21.000 de pești au murit la un centru de cercetare acvatică al unei universități

21.000 de pești au murit la un centru de cercetare acvatică al unei universități

Publicat: 21.08.2022

Aproximativ 21.000 de pești morți, la un centru de cercetare acvatică al unei universități din nordul Californiei. Totul s-a întâmplat peste noapte , în a doua săptămână a lunii august, potrivit unui comunicat al universității.

„Pierderea pare să se datoreze expunerii la clor, la care peștii sunt deosebit de sensibili”, se arată în declarația Universității California Davis, din SUA. Printre cei 21.000 de pești morți s-au numărat sturioni verzi și albi, precum și somonul Chinook, pe cale de dispariție.

Aceștia erau folosiți pentru a cerceta „bioenergetica și factorii de stres din mediu” pe diferite specii, potrivit declarației, care spunea că va porni o investigație asupra modului în care „a eșuat procesul” centrului.

21.000 de pești morți, la o universitate din California

„Împărtășim durerea profesorilor, personalului și a studenților care au lucrat pentru a îngriji, studia și conserva aceste animale. Ne angajăm să înțelegem ce s-a întâmplat și să facem modificări în instalație, astfel încât să ne putem asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou”, se arată în comunicatul citat de Phys.org.

Clorul este folosit ca decontaminant și se găsește adesea în apa de la robinet. De aceea, utilizarea apei de la robinet în acvarii nu este recomandată fără utilizarea unui declorinator, potrivit Departamentului Agriculturii din Florida.

Universitatea crede că a existat o defecțiune a unui sistem extern de decontaminare care a făcut ca apa cu clor să revină în acvarii, a declarat Andy Fell, purtătorul de cuvânt al universității, pentru U.S TODAY.

„Aceștia erau în prezent, practic, toți peștii pe care îi întrețineau în acele acvarii în aer liber, așa că aceasta a fost o pierdere totală pentru centru. A fost o întâmplare cu adevărat devastatoare”, a spus Fell.

Nu au fost afectate și alte sedii de cercetare acvatică

Niciunul dintre diferitele alte sedii de cercetare acvatică ale UC Davis nu a fost afectat de situație, a spus universitatea în comunicat. Dar instituția a planificat să evalueze riscul la unele unități care au un potențial de expunere similară la clor.

Peștii au murit la Centrul pentru Biologie Acvatică și Acvacultură al UC Davis, unde sunt efectuate cercetări menite să protejeze resursele acvatice ale statului, potrivit site-ului web al centrului.

Aproximativ 100 de pești au supraviețuit, potrivit lui Fell, iar universitatea oferă resurse de sănătate mintală personalului centrului.

Vă recomandăm să citiți și:

Marea Barieră de Corali arată semne de revenire

O femeie din județul Argeș ținea în casă 18 pisici. Aceasta a fost amendată

Șarpe de un metru, găsit pe etajera din baie, în Reșița

20 de persoane, ucise de fulgere în doar 24 de ore, în estul Indiei

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase