Home » D:News » Joe Biden îl avertizează pe Vladimir Putin: NATO îşi va apăra în întregime teritoriul

Joe Biden îl avertizează pe Vladimir Putin: NATO îşi va apăra în întregime teritoriul

Publicat: 03.10.2022
Joe Biden îl avertizează pe Vladimir Putin: NATO îşi va apăra în întregime teritoriul
Sursa foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a afirmat recent că Statele Unite şi naţiunile aliate „nu se vor lăsa intimidate” de ameninţările Rusiei şi sunt pregătite să apere în întregime teritoriul NATO, liderul de la Casa Albă condamnând actele de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream.

„America şi aliaţii săi, vreau să subliniez, nu se vor lăsa intimidaţi de Putin şi de vorbele lui nechibzuite şi de ameninţări. Acţiunile lui Putin sunt un semnal că se luptă. Acele farse de referendumuri, rutina la care a recurs dimineaţă, Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată aceste lucruri. Şi nici lumea nu le va recunoaşte. Nu poate captura teritoriul unui stat vecin şi să scape, lucrurile sunt simple”, a declarat Joe Biden, citat de CNN.

Washingtonul va continua să furnizeze echipamente militare defensive Ucrainei şi asistenţă suplimentară din partea Congresului în valoare de 13 miliarde de dolari, a subliniat preşedintele american.

„America este pregătită să protejeze fiecare centimetru de teritoriu al NATO”

„America este pregătită deplin împreună cu aliaţii din NATO să protejeze fiecare centimetru de teritoriu al Alianţei Nord-Atlantice, deci, domnule Putin, ca să nu înţelegi greşit ce spun, fiecare centimetru”, a avertizat liderul de la Casa Albă.

Biden a subliniat că incidentele care au provocat fisurile la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, sunt rezultatul unor „acte deliberate de sabotaj”. „Vom colabora cu aliaţii pentru a afla în totalitate ce s-a întâmplat. La ordinul meu, am început deja să îi ajutăm pe aliaţi să protejeze infrastructura esenţială”, a explicat Biden.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase