Home » D:News » Vladimir Putin a primit un cadou neobișnuit la împlinirea a 70 de ani

Vladimir Putin a primit un cadou neobișnuit la împlinirea a 70 de ani

Vladimir Putin a primit un cadou neobișnuit la împlinirea a 70 de ani
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.10.2022

Un tractor este unul dintre cele mai ciudate cadouri pentru Vladimir Putin, în contextul în care președintele Rusiei a împlinit vineri 70 de ani, scrie BBC.

I-a fost dăruit de președintele belarus Alexander Lukașenko, a cărui țară se mândrește cu o fabrică de tractoare.

Lukașenko a confirmat vestea în timp ce vizita Sankt Petersburg, pentru discuții.

Putin a primit alți lideri ai statelor ex-sovietice. Confruntat cu contraatacuri ucrainene reușite, el a lăsat să se înțeleagă că există probleme în această săptămână.

Lukașenko, autointitulat „ultimul dictator” al Europei

Lukașenko, autointitulat „ultimul dictator” al Europei, care se află la putere chiar mai mult timp decât liderul rus, din 1994, și a cărui administrație se află, de asemenea, sub sancțiuni occidentale, a venit la Sankt Petersburg cu un certificat cadou pentru un vehicul fabricat în Belarus.

Fabrica de tractoare din Minsk este nava amiral a industriei belaruse.

Nu a fost imediat clar cum a reacționat Putin la cadou, care a trebuit să concureze cu muntele de pepeni primit de la președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon.

Cadouri și laude pentru Vladimir Putin

Împreună cu cadourile au venit și laudele la adresa lui Putin pentru „transformarea imaginii Rusiei, consolidarea suveranității și a capacității sale de apărare și protejarea intereselor sale naționale”, după cum a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Ramzan Kadîrov, liderul cecen al Ceceniei, susținut de Moscova, a spus că este „patriotul numărul unu în lume”.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a felicitat pentru că „a zdrobit provocările și amenințările Statelor Unite”.

Ce i-au urat dușmanii lui Putin?

Dușmanii lui Putin au folosit din nou ocazia zilei sale de naștere pentru a-l descrie ca pe un criminal de război care încearcă să distrugă o altă țară în timp ce o ruinează pe a sa.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a cerut armatei ruse să îl respingă și să refuze să lupte în război, spunând că Putin „se ascunde într-un buncăr în loc să stea” alături de soldații săi.

În capitala Cehiei, Praga, demonstranții l-au ironizat pe președintele Rusiei, purtând un manechin uriaș care îl înfățișa ca un împărat gol, așezat pe o toaletă aurită.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase