Home » D:News » Elon Musk s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu serviciile Starlink în Ucraina?

Elon Musk s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu serviciile Starlink în Ucraina?

Elon Musk s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu serviciile Starlink în Ucraina?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.10.2022

Elon Musk a declarat sâmbătă că SpaceX va continua să finanțeze serviciul de Internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce a spus că nu își mai poate permite să facă acest lucru, relatează Reuters.

Musk a scris pe Twitter: „La naiba cu asta … chiar dacă Starlink continuă să piardă bani și alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanțăm gratuit guvernul ucrainean.”

Nu a fost imediat clar dacă oferta lui Musk a fost autentică sau dacă este sarcasm. SpaceX nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru Starlink

Musk a declarat vineri că SpaceX nu poate finanța pe termen nelimitat Starlink în Ucraina. Serviciul a ajutat civilii și militarii să rămână online în timpul războiului cu Rusia.

El a făcut această remarcă după ce presa a relatat că SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru donațiile Starlink.

Miliardarul Elon Musk a avut dispute online cu oficialii ucraineni în legătură cu un plan de pace pe care l-a prezentat și despre care Ucraina spune că este prea generos cu Rusia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase