Home » D:News » Gigantul Google, acuzat că trimite în spam e-mailurile republicanilor americani

Gigantul Google, acuzat că trimite în spam e-mailurile republicanilor americani

Gigantul Google, acuzat că trimite în spam e-mailurile republicanilor americani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.10.2022

Compania care deține Google a fost dată în judecată deoarece ar trimite în fișierele spam e-mailurile republicanilor americani. Politicienii acuză compania de discriminare și spun că au pierdut fonduri și informații din acest motiv, potrivit Reuters.

Comitetul Național Republican (RNC) a intentat recent un proces împotriva Google, deținut de Alphabet Inc., pentru că ar fi trimis e-mailurile sale în fișierele de spam ale utilizatorilor.

Comitetul politic american acuză gigantul tehnologic de „discriminare” prin „blocarea mesajelor sale de e-mail din cauza afilierii și opiniilor politice ale RNC”, potrivit documentului depus la Tribunal.

„Google a trimis milioane de e-mailuri ale RNC în fișierele de spam”

Google a trimis milioane de e-mailuri ale RNC în fișierele de spam ale potențialilor donatori și susținători în timpul unor momente cruciale pentru strângerea de fonduri pentru alegeri și construirea comunității”, a susținut RNC.

Reprezentanții Google au respins acuzațiile.

„Așa cum am spus în repetate rânduri, pur și simplu nu filtrăm e-mailurile pe baza afilierii politice. Filtrele de spam ale Gmail reflectă acțiunile utilizatorilor”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Google, José Castañeda, prin intermediul unui comunicat.

„Oferim instruire și orientări pentru campanii, am lansat recent un proiect pilot aprobat de FEC pentru expeditorii politici și continuăm să lucrăm pentru a maximiza capacitatea de livrare a e-mailurilor, reducând în același timp la minimum spam-ul nedorit”, a mai spus el, referindu-se la Comisia Electorală Federală.

„Discriminarea” durează de aproximativ 10 luni

Filtrele de spam de pe serviciile de e-mail redirecționează mesajele care astfel nu mai apar pe pagina principală.

RNC susține că, în cea mai mare parte a lunii, aproape toate e-mailurile sale ajung în căsuțele de primire ale utilizatorilor, dar la sfârșitul lunii, care este o perioadă importantă pentru strângerea de fonduri, acestea merg în fișierele de spam.

„În mod critic și suspect, această perioadă de sfârșit de lună este, din punct de vedere istoric, cea în care RNC are cel mai mare succes în strângerea de fonduri”, se arată în plângerea republicanilor.

Comitetul a mai susținut că „discriminarea” durează de aproximativ 10 luni, în ciuda eforturilor de a colabora cu Google pentru a rezolva problema.

Republicanii se plâng că presupusa direcționare a e-mailurilor către dosarele de spam îi afectează financiar chiar înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului.

Republicanii au acuzat de mai multe ori marile companiile de tehnologie că discriminează opiniile conservatoare și suprimă libertatea de exprimare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase