Home » D:News » Primul val de concedieri la Twitter! Câți angajați își pierd locul de muncă după venirea lui Elon Musk?

Primul val de concedieri la Twitter! Câți angajați își pierd locul de muncă după venirea lui Elon Musk?

Primul val de concedieri la Twitter! Câți angajați își pierd locul de muncă după venirea lui Elon Musk?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.11.2022

Twitter, care a fost achiziționat săptămâna trecută de miliardarul Elon Musk, intenționează să renunțe la un sfert din forța sa de muncă în cadrul a ceea ce se așteaptă să fie o primă rundă de concedieri, a relatat recent Washington Post, citând o persoană familiarizată cu acest subiect.

Avocatul Alex Spiro, reprezentant legal al lui Musk, a condus discuțiile despre reducerile de personal, potrivit raportului.

Twitter avea peste 7.000 de angajați la sfârșitul anului 2021, potrivit unui document, iar un sfert din efectivul de personal se ridică la aproape 2.000 de angajați.

Musk a negat un raport anterior al New York Times despre concedierea angajaților Twitter, apărut înainte de 1 noiembrie.

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter, consolidându-și astfel controlul asupra companiei, scrie BBC.

Această decizie a fost făcută publică în documentele Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA. La 27 octombrie, în urma „finalizării” tranzacției de preluare a companiei, Musk a devenit singurul director al Twitter.

Printre cei nouă directori destituiți se numără fostul președinte al consiliului de administrație Bret Taylor și fostul director general Parag Agrawal.

Musk și-a angajat apropiații la Twitter

Presa americană a relatat, de asemenea, că Musk a adus apropiați pentru a lucra la Twitter, inclusiv investitorul în tehnologie Jason Calacanis, care și-a schimbat biografia de pe Twitter în „chief meme officer” la platformă și a postat o fotografie cu o cană de cafea care afișează un logo Twitter.

Pe fondul unei examinări pe scară largă a preluării de către Musk, senatorul democrat Chris Murphy a declarat că a cerut guvernului american să analizeze implicațiile în materie de securitate națională, având în vedere participația mare la Twitter deținută de companii legate de Arabia Saudită.

„Ar trebui să fim îngrijorați de faptul că saudiții, care au un interes clar în reprimarea discursului politic și în influențarea politicii americane, sunt acum al doilea cel mai mare proprietar al unei platforme importante de social media”, a scris Murphy pe Twitter. „Există o problemă clară de securitate națională în joc și CFIUS [Comitetul pentru investiții străine în Statele Unite] ar trebui să facă o analiză”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase