Home » D:News » Aplicația TikTok a fost dată în judecată. Ce s-a întâmplat?

Aplicația TikTok a fost dată în judecată. Ce s-a întâmplat?

Aplicația TikTok a fost dată în judecată. Ce s-a întâmplat?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.12.2022

Populara aplicație de socializare TikTok a fost dată în judecată de statul american Indiana. Autoritățile americane susțin că aplicația a încălcat legile statului privind protecția consumatorilor, potrivit BBC.

Procurorul general din Indiana, Todd Rokita, a acuzat compania mamă a TikTok, ByteDance, că a încălcat legile statului. Două procese au fost începute miercuri. Prima plângere arată că aplicația expune utilizatorii tineri la conținuturi nepotrivite. În cealaltă plângere, Rokita susține că TikTok nu dezvăluie potențialul guvernului chinez de a accesa informații sensibile ale consumatorilor.

TikTok este un lup în blană de oaie. Cât timp TikTok are permisiunea de a înșela și de a induce în eroare consumatorii din Indiana cu privire la riscurile la care sunt supuse datele lor, acești consumatori și viața lor privată sunt o pradă ușoară”, scrie în documentele depuse în instanță și citate de BBC.

Acuzația SUA arată că TikTok promovează conținut inadecvat

Plângerea mai arată că algoritmul aplicației promovează o varietate de conținut inadecvat, „reprezentând alcool, tutun și droguri, conținut sexual, nuditate și teme sugestive, dar și blasfemie intensă”.

Statul Indiana solicită un ordin judecătoresc pentru stoparea acestor practici și sancțiuni civile împotriva companiei pentru „comportamentul său incorect și înșelător”. Rokita a precizat că procesele din Indiana sunt primele lansate de un stat american împotriva ByteDance.

Protejarea datelor utilizatorilor din SUA, o temă de discuție

Luna trecută, șeful FBI a declarat că TikTok reprezintă o problemă de securitate națională. Directorul Chris Wray a declarat în fața Comisiei pentru securitate internă a Camerei Reprezentanților din SUA că legislația chineză cere, în esență, companiilor să „facă tot ceea ce dorește guvernul în ceea ce privește schimbul de informații sau servind drept instrument al guvernului chinez”.

Administrația Biden poartă discuții cu oficialii TikTok de luni de zile, în încercarea de a ajunge la un acord de securitate națională pentru a proteja datele sutelor de milioane de utilizatori din SUA.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase