Home » D:News » Toți oamenii din Coreea de Sud vor „întineri” în 2023. Cum este posibil?

Toți oamenii din Coreea de Sud vor „întineri” în 2023. Cum este posibil?

Toți oamenii din Coreea de Sud vor „întineri” în 2023. Cum este posibil?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 11.12.2022

Parlamentul din Coreea de Sud a votat un proiect de lege care stabilește că „sistemul de vârstă” va fi standardizat din 2023. Măsura va duce la „întinerirea” cu un an sau doi a populației.

Sud-coreenii sunt pe cale să devină cu un sau chiar doi ani mai tineri, potrivit BBC. Întinerirea se va produce în actele oficiale, așa cum a stabili Parlamentul. Recent, parlamentarii au adoptat o lege care elimină cele două metode tradiționale de calculare a vârstei din Coreea, potrivit BBC.

Din iunie 2023, așa-numitul sistem „vârsta coreeană” nu va mai fi permis în documentele oficiale. Va rămâne doar metoda standardizată, recunoscută la nivel internațional. Guvernul își îndeplinește o promisiune de campanie.

Cum este calculată vârsta unui sud-coreean?

În prezent, cea mai utilizată metodă de calcul în Coreea este așa-numitul „sistem coreean de vârstă”, în care o persoană are un an la naștere și apoi câștigă un an în prima zi a fiecărui an nou.

O metodă separată, numită „vârsta de numărare”, presupune că vârsta unei persoane este calculată de la zero la naștere și se adaugă un an la 1 ianuarie.

Coreea de Sud folosește și sistemul recunoscut la nivel mondial

Totuși, Coreea de Sud folosește și sistemul recunoscut la nivel mondial, în care vârsta este calculată în funcție de ziua de naștere a unei persoane, iar prima zi de naștere este sărbătorită la 365 de zile de la naștere.

Acest lucru înseamnă că, de exemplu, la 8 decembrie 2022, o persoană născută la 31 decembrie 2002 are 19 ani conform sistemului coreean de vârstă, 20 de ani conform sistemului internațional și 21 de ani conform sistemului de numărare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase