Home » D:News » Fondatorul unei firme falimentare de criptomonede a fost extrădat în SUA

Fondatorul unei firme falimentare de criptomonede a fost extrădat în SUA

Fondatorul unei firme falimentare de criptomonede a fost extrădat în SUA
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.12.2022

Sam Bankman-Fried, fondatorul firmei falimentare de criptomonede FTX a acceptat să fie extrădat în SUA. Omul de afaceri, care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile, a fost arestat în Bahamas.

Fostul șef al FTX, Sam Bankman-Fried, este de acord să fie extrădat în SUA pentru a fi pus sub acuzare, susține avocatul său, potrivit BBC. Autoritățile americane l-au acuzat pe Bankman-Fried de comiterea „uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”.

FTX a intrat în faliment, lăsând multe persoane în imposibilitatea de a-și retrage fondurile. Bărbatul în vârstă de 30 de ani neagă acuzațiile. Prin intermediul avocatului, el spune că este de acord cu extrădarea deoarece în SUA poate să-i ajute pe oameni să recupereze o parte din bani.

Falimentul FTX a dus la datorii de peste trei miliarde de dolari

Potrivit unui document depus la tribunal, FTX datora celor mai mari 50 de creditori ai săi o sumă totală de aproape 3,1 miliarde de dolari.

Bankman-Fried a fost arestat la 12 decembrie, iar data extrădării sale nu este clară.

Prăbușirea „Regelui cripto”

Săptămâna trecută, procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York a declarat că Bankman-Fried a folosit „zeci de milioane” din câștigurile obținute în mod necuvenit pentru contribuții ilegale la campaniile electorale ale democraților și republicanilor.

Securities and Exchange Commission a spus că cel supranumit „Regele cripto” a construit „un castel de cărți de joc pe o fundație de înșelăciune”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase