Home » D:News » Cum a ajuns România printre cele mai fericite țări din lume, înaintea Spaniei sau Italiei?

Cum a ajuns România printre cele mai fericite țări din lume, înaintea Spaniei sau Italiei?

Cum a ajuns România printre cele mai fericite țări din lume, înaintea Spaniei sau Italiei?
Credit foto: Ondrej Bocek via Unsplash
Publicat: 08.01.2023

România se numără printre cele mai fericite țări din lume, înaintea Spaniei și a Italiei, potrivit Clasamentului Global pentru Fericire.

România s-au situat pe locul 28 în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022, realizat de World Happiness Report.

Măsurarea bunăstării s-a bazat pe trei indicatori, aceștia fiind evaluarea vieții, emoțiile pozitive și emoțiile negative.

Cum a fost realizat clasamentul fericirii?

Raportul a acordat o atenție deosebită anumitor activități zilnice specifice și emoțiilor pentru a urmări mai bine modul în care COVID-19 a modificat diferite aspecte ale vieții. Clasamentul a evaluat fericirea, bunăvoința și încrederea din perioada pandemiei și după aceasta.

Primul loc în Clasamentul Global al Fericirii a fost ocupat de Finlanda, țara scandinavă fiind urmată de Danemarca și Islanda.

România s-a situat pe locul 28, înaintea Spaniei și a Italiei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase