Un iPhone din prima generație, aflat în cutie și sigilat, va fi scos la licitație

06 02. 2023, 08:00
Sursa foto: Pixabay

Un iPhone de primă generație din 2007, aflat în cutia sigilată, va fi scos la licitație – cu o valoare estimată de 50.000 de dolari, scrie CNN.

Aflat inițial la vânzare la prețul de 599 de dolari, primul iPhone oferea un ecran de 3,5 inchi cu o cameră foto de 2 megapixeli, plus opțiuni de stocare de 4 GB și 8 GB, capacități de internet și iTunes.

Nu avea un magazin de aplicații, funcționa pe o rețea 2G și era exclusiv pentru rețeaua AT&T.

Un iPhone de primă generație nedeschis

Artistul de tatuaje cosmetice Karen Green a primit în dar versiunea de 8 GB și nu a rupt niciodată sigiliul. Un evaluator a apreciat în 2019 că telefonul costă 5.000 de dolari.

De atunci, un alt iPhone de primă generație, nedeschis, ca cel al lui Green a fost scos la licitație pentru peste 39.000 de dolari, în cadrul unei listări de către LCG Auctions care s-a încheiat în octombrie. LCG Auctions listează și telefonul lui Green, licitația deschizându-se la 2.500 de dolari.

iPhone a revoluționat modul în care comunicăm

iPhone a schimbat modul în care miliarde de oameni din întreaga lume comunică, fac plăți, lucrează, fac fotografii și chiar și modul în care se trezesc dimineața. A afectat zeci de industrii (camere video, playere MP3, telefoanele cu clapetă) și a generat multe altele.

În 2007, în cadrul expoziției anuale Macworld a Apple, Steve Jobs, pe atunci șeful Apple, și-a început prezentarea cu: „Astăzi vom face istorie împreună”. Jobs a numit noul smartphone un „telefon mobil revoluționar”, care va include un iPod, un telefon și ceea ce el a numit un „comunicator pe Internet”.