Home » D:News » Misterul telefoanelor Garfield care au împânzit plajele Franței, elucidat după 30 de ani

Misterul telefoanelor Garfield care au împânzit plajele Franței, elucidat după 30 de ani

Publicat: 04.03.2023

În anii ’80, pe plajele din Bretania, Franța, a fost declanșată o invazie a telefoanelor Garfield, care a durat peste 30 de ani. Telefoanele din plastic au început să apară cu sutele în regiune, dar timp de zeci de ani, nimeni nu a știut de unde provin.

Emblematicul telefon fix Tyco Garfield, care, de atunci a devenit un obiect de colecție, a fost un omagiu adus naturii somnoroase a personajului de desene animate Garfield. Ochii acestuia rămâneau închiși până când cineva ridica receptorul. Telefonul ar fi putut fi un accesoriu perfect pentru fanii lui Garfield, dar nu și ceva ce te-ai aștepta să găsești pe o plajă.

Cu toate acestea, asta a fost priveliștea locuitorilor din Bretania timp de trei decenii, începând cu anii 1980. Atunci, firmituri de plastic portocaliu, culoarea reprezentativă a lui Garfield, s-au transformat în telefoane propriu-zise și au fost împrăștiate pe țărmul francez.

De unde proveneau telefoanele Garfield apărute pe plajele Bretaniei?

Marele mister Garfield a fost rezolvat cu ajutorul unui fermier, a cărui memorie a fost reîmprospătată de o campanie despre telefoanele unei echipe care se ocupa de curățarea plajelor din Franța. Pe măsură ce presa a aflat povestea, el a spus că și-a amintit că a văzut un telefon Garfield după o furtună care a avut loc la începutul anilor 1980. În plus, fermierul știa de unde veneau toate aceste telefoane, potrivit IFL Science.

Așa cum se întâmplă adesea atunci când un număr mare de obiecte bizare încep să apară într-o anumită zonă, telefoanele Tyco Garfield au scăpat dintr-un container pierdut de pe un cargobot pe mare.

Un exemplu similar este cazul „Friendly Floatees”, în care un lot de 28.000 de rațe de cauciuc a ajuns în ocean, după ce un container de transport s-a desprins în timpul transportului din China spre America.

Jucăriile de baie au ajuns pentru prima dată în Alaska, dar, fiind atât de multe și plutind liber, mii dintre acestea au continuat până în Strâmtoarea Bering. Acolo au înghețat, iar câțiva ani mai târziu s-au dezghețat și au început să plutească în derivă spre Marea Britanie.

Garfield continuă să stăpânească peste țărmul francez

Cât despre telefoanele Garfield, containerul de transport maritim din care proveneau a ajuns într-o peșteră maritimă. Locul era cunoscut doar de fermierul care a făcut un apel în 2019 ca să rezolve în sfârșit cazul telefoanelor Garfield din Bretania. Trecuseră zeci de ani de la pierderea sa, dar atunci când echipele au mers să exploreze peștera au găsit containerul distrus, precum și câteva telefoane.

„Am văzut bucăți din Garfield și de containere peste tot în peșteră. Dar cea mai mare parte a telefoanelor a dispărut deja, marea și-a făcut treaba timp de 30 de ani. Noi ajungem după luptă”, a declarat președinta asociației locale de curățare a plajei, Claire Simonin-Le Meur.

În timp ce misterul s-a încheiat, Garfield continuă să stăpânească peste țărmul francez deoarece, deși containerul maritim a fost localizat, acesta se află într-un loc prea dificil pentru a fi îndepărtat. Cu un volum necunoscut de marfă încă ascuns înăuntru, cine știe câtă vreme va continua creația actorului Jim Davis să împânzească plajele din Bretania.

Vă mai recomandăm și: 

Deșeurile de hârtie pot fi transformate în baterii pentru telefoane mobile și vehicule electrice

Telefoanele Android vândute în China, pline cu aplicații de spyware

Cum a ajuns un băiat să călătorească 3.000 de kilometri într-un container?

Canalele din Veneția au secat din cauza mareelor neobișnuit de scăzute

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase