Home » D:News » Cum a ajuns un băiat să călătorească 3.000 de kilometri într-un container?

Cum a ajuns un băiat să călătorească 3.000 de kilometri într-un container?

Cum a ajuns un băiat să călătorească 3.000 de kilometri într-un container?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.01.2023

Un copil care se juca cu prietenii lui a călătorit 3.000 de kilometri, timp de cinci zile, din Bangladesh în Malaezia, după ce a adormit într-un container.

Băiatul a fost găsit într-un container de pe o navă ce a plecat din Chittagong, Bangladesh, pe 12 ianuarie, și a parcurs aproape 3.000 de kilometri, până în Malaezia.

Nava a ajuns în port pe 15 ianuarie și a început să descarce pe 17 ianuarie. Astfel, băiatul a stat cinci zile închis în container, înainte de a fi eliberat.

Dintr-o joacă, într-o călătorie propriu-zisă

Inițial, autoritățile au bănuit că este victima unei rețele de trafic de persoane, apoi însă băiatul a povestit că se juca cu prietenii săi și s-a ascuns într-un container gol. A adormit, iar când s-a trezit, a găsit ușa încuiată, conform marineinsight.com.

Un docher din Malaezia l-a găsit după ce a auzit bătăi în ușa unui container descărcate de pe o navă.

Băiatul este cunoscut doar sub numele de „Fahim”.

„Nu mai facem anchetă cu privire la traficul de persoane, deoarece investigațiile au arătat că băiatul a intrat în container, a adormit și a ajuns mai târziu aici”, a declarat ministrul de interne Datuk Serif Saifuddin Nasution Ismail Saifud, potrivit nst.com.

Băiatul a fost examinat de medici și trimis acasă

Saifuddin a declarat că băiatul a fost examinat de medici, deoarece avea febră, și a primit tratament, apoi a fost retrimis în Bangladesh.

Pe rețelele de socializare a devenit viral un videoclip care îl arăta pe copilul din Bangladesh găsit într-un container din Portul Klang, Malaezia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase