Home » D:News » Elefantul Pai Lin are coloana deformată după ce a fost călărit ani întregi de turiști

Elefantul Pai Lin are coloana deformată după ce a fost călărit ani întregi de turiști

Elefantul Pai Lin are coloana deformată după ce a fost călărit ani întregi de turiști
Foto: Basile Morin/Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Publicat: 12.03.2023

Elefanții sunt cunoscuți pentru dimensiunile mari și pentru forța de care dau dovadă, dar turiștii care călătoresc pe spatele lor le pot face totuși un mare rău, după cum o demonstrează elefantul Pai Lin.

CNN prezintă o imagine oferită de Wildlife Friends Foundation din Thailanda (WFFT) care o înfățișează pe Pai Lin, o femelă în vârstă de 71 de ani, a cărei coloană a fost desfigurată după 25 de ani de muncă în industria turismului, unde a fost nevoită să transporte până la șase turiști deodată.

Elefantul Pai Lin încă poartă cicatrici pe spate de la punctele de presiune vechi. Această presiune continuă asupra corpului (elefanților) le poate deteriora țesutul și oasele spatelui, cauzându-i daune fizice ireversibile coloanei vertebrale”, a spus grupul.

Elefantul Pai Lin a dus și câte 6 turiști odată, vreme de 25 de ani

Plimbările pe elefanți sunt o activitate turistică populară în țările din Asia de Sud-Est, dar activiștii spun că practica este o formă de cruzime față de animale, deoarece corpurile lor nu sunt concepute pentru a fi călărite. Ei spun că animalele sunt adesea abuzate și exploatate și în alte industrii, cum ar fi drumețiile și exploatarea forestieră, multe animale murind de epuizare și malnutriție, deoarece sunt literalmente folosite până la moarte.

„Pai Lin a ajuns la sanctuarul nostru în 2006, după ce a lucrat în industria turismului thailandez”, a declarat Edwin Wiek, director și fondator al WFFT, pentru CNN.

„Fostul ei proprietar a renunțat la ea pentru că a simțit că este prea lentă și suferă mereu, și că nu mai poate lucra bine”, a adăugat el.

Elefanții nu sunt făcuți pentru a fi călăriți

Tom Taylor, directorul de proiect al grupului, a adăugat că spatele elefanților nu este conceput pentru a suporta greutăți mari.

„Coloanele lor vertebrale se extind în sus. Presiunea constantă asupra coloanelor din partea turiștilor poate duce la daune fizice permanente, ceea ce poate fi văzut în cazul lui Pai Lin”, a spus Taylor.

Wiek a spus că grupul împărtășește povestea lui Pai Lin pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cruzimea față de elefanți și pentru a le reaminti oamenilor să nu îi călărească niciodată, acum că turismul și-a revenit în țară în urma pandemiei.

„Este important să înțelegem că elefanții, spre deosebire de cai, nu sunt crescuți pentru a fi călăriți. Nu sunt animale domestice și sunt luate din sălbăticie și ținute în condiții îngrozitoare”, a spus el.

Pai Lin își va petrece „pensia” alături de alți elefanți salvați

Pai Lin își trăiește zilele alături de alți 24 de elefanți salvați în sanctuarul WFFT de lângă orașul de pe litoral Hua Hin, la aproximativ 2,5 ore cu mașina distanță de Bangkok.

Acum este mai în vârstă și a luat în greutate. „Este mai grasă decât atunci când a venit la noi. Dar puteți vedea foarte clar forma coloanei ei, este o deformare fizică cu care va trebui să trăiască pentru tot restul vieții, dar se descurcă bine”, a spus Wiek.

„Bătrânei” introvertite îi place să aibă propriul ei spațiu. „Este cu siguranță introvertită și nu-i place cu adevărat să fie în compania altor elefanți, dar îi place atenția oamenilor. Devine capricioasă când este vorba de mâncare, dar este un elefant foarte drăguț”, a adăugat Wiek.

Vă recomandăm să citiți și:

Noi specii de păianjeni au fost descoperite în peșterile din Israel

Creierul caracatițelor funcționează după modele nemaivăzute până acum

Țânțarii purtători de malarie își extind teritoriile cu cinci kilometri în fiecare an

Test de cultură generală. Care sunt singurele mamifere zburătoare?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase