Home » D:News » Un scoțian a stabilit un record mondial în Strâmtoarea Cook

Un scoțian a stabilit un record mondial în Strâmtoarea Cook

Un scoțian a stabilit un record mondial în Strâmtoarea Cook
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.03.2023

Un scoțian a stabilit un record mondial pentru cea mai rapidă traversare înot a Strâmtorii Cook prin apele pline cu rechini dintre Insulele de Nord și Sud ale Noii Zeelande, potrivit BBC.

Andy Donaldson, în vârstă de 31 de ani, a înotat noaptea pentru a parcurge cei 23 de kilometri în 4 ore și 33 de minute.

Donaldson a așteptat mai bine de trei săptămâni pentru a avea condițiile potrivite înainte de a porni de la Wellington, în partea de jos a Insulei de Nord a Noii Zeelande.

Bărbatul a bătut recordul anterior, care a rezistat timp de 15 ani, cu doar patru minute. Înotătorul nu a avut voie să poarte costum de neopren și a avut doar cască și ochelari.

Primul scoțian care a înotat din Irlanda până în Scoția

Zona traversată de scoțian este cunoscută pentru numărul mare de rechini albi și pentru mareele puternice. Aceasta a fost a treia etapă din cele șapte care compun provocarea Oceans Seven. Bărbatul a doborât deja recordul britanic pentru traversarea înot a Canalului Mânecii și a devenit primul scoțian care a înotat din Irlanda până în Scoția.

Andy își propune să parcurgă toate cele șapte etape ale provocării în decurs de un an, un lucru care nu a mai fost realizat până acum. Următoarea probă va avea loc în aprilie, în Canalul Molokai din Hawaii, arată BBC.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase