Home » D:News » Vânzarea unor bijuterii moștenite de la naziști, în valoare de peste 150 de milioane de dolari, a creat controverse

Vânzarea unor bijuterii moștenite de la naziști, în valoare de peste 150 de milioane de dolari, a creat controverse

Vânzarea unor bijuterii moștenite de la naziști, în valoare de peste 150 de milioane de dolari, a creat controverse
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.05.2023

Grupurile evreiești au condamnat vânzarea unor bijuterii de 150 de milioane de dolari moștenite de la naziști. Acestea au aparținut unei miliardare al cărei soț a făcut avere în Germania nazistă, potrivit BBC.

Heidi Horten a fost o austriacă al cărei soț german, Helmut Horten, a fost membru al partidului nazist. El a preluat firme evreiești atunci când proprietarii acestora au părăsit Germania anilor 1930. Heidi Horten a murit anul trecut la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o avere de 2,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Soțul ei a murit în Elveția în 1987.

Casa de licitații Christie’s scoate la licitație 700 de bijuterii, cu o valoare estimată la peste 150 de milioane de dolari. Printre piesele care vor fi scoase la vânzare se numără colierul cu diamante „Briolette of India” de 90 de carate și Sunrise Ruby, un inel cu diamante evaluat la 20 de milioane de dolari. Aproape 100 de piese vor fi vândute miercuri la Geneva și alte 150 vineri. Celelalte piese vor fi vândute online pe parcursul anului.

Licitația a provocat furie în rândul grupurilor evreiești

Încasările de la licitație vor fi folosite în scopuri caritabile, inclusiv pentru cercetarea Holocaustului, iar Casa Christie’s a anunțat că va face o „donație semnificativă” unor cauze bune.

Licitația a provocat furie în rândul grupurilor evreiești. Centrul Simon Wiesenthal din SUA a cerut oprirea procedurii, iar Comitetul Evreiesc American a declarat că donațiile „nu sunt suficiente”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase