Home » D:News » Inteligența Artificială îi va prinde pe cei care aruncă gunoiul din mașină

Inteligența Artificială îi va prinde pe cei care aruncă gunoiul din mașină

Inteligența Artificială îi va prinde pe cei care aruncă gunoiul din mașină
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2023

Gunoiul este o problemă legată de mentalitatea de turmă, mulți urmând zicala „Alții aruncă gunoiul pe jos, eu de ce nu aș face la fel?”. În timp ce mulți oameni sunt îngrijorați că Inteligența Artificială (AI) ne va anihila, se pare că, de acum înainte, în Marea Britanie tehnologia va da amenzi de circulație.

În Marea Britanie vor fi instalate, pentru prima dată, camere cu Inteligență Artificială, care vor verifica dacă șoferii sau pasagerii unei mașini aruncă gunoiul pe geam.

Noile camere AI vor trimite în mod automat infracțiunile de aruncare a gunoiului identificate către autorități, unde personalul poate emite o amendă de până la 100 de lire sterline.

Multe autostrăzi din Marea Britanie au deja camere de luat vederi

Multe autostrăzi din Marea Britanie au deja camere de luat vederi, iar penalizarea cetățenilor care aruncă gunoiul nu este un concept nou. Autoritățile au făcut acest lucru după ce au fost nevoite să se uite peste ore și ore de filmare pentru a-i găsi pe infractori.

Introducerea camerelor de luat vederi cu AI le va ușura munca.

Un test-pilot pentru aceste camere va fi mai întâi efectuat în sud-estul Angliei. Inițiativa face parte dintr-un test realizat de Compania Națională de Autostrăzi (National Highways), un organism înființat pentru a întreține și îmbunătăți drumurile principale, potrivit Interesting Engineering.

O urmare a unei campanii privind situația deșeurilor în Marea Britanie

Clean Up Britain Campaign, o campanie axată pe găsirea unor soluții durabile și eficiente pentru epidemia de gunoi și deșeuri volatile din Marea Britanie, a amenințat anterior că va iniția acțiuni în justiție împotriva National Highways dacă situația deșeurilor nu se va îmbunătăți.

Instalarea camerelor de luat vederi cu AI vine la trei luni după ce Clean Up Britain a determinat public instituția Autostrăzilor Naționale să ia măsuri împotriva stării proaste a drumurilor.

Vă mai recomandăm și:

Oamenii au lăsat o cantitate uriașă de gunoi pe Marte, deși nu au pășit niciodată pe Planeta Roșie

Doi cosmonauți ruși, prinși în flagrant în timp ce aruncă gunoi în spațiu

Deșeurile de plastic găsite în Arctica provin de la toate țările lumii

Marea insulă de gunoaie din Pacific este atât de mare încât a creat un ecosistem

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase