Home » D:News » Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit la vârsta de 83 de ani

Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat: 24.05.2023

Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit la vârsta de 83 de ani, a transmis publicistul ei pentru agenția de știri PA, potrivit The Guardian.

Turner a avut o sănătate precară în ultimii ani, fiind diagnosticată cu cancer intestinal în 2016.

Legendara cântăreață a suferit un transplant de rinichi în 2017.

Tina Turner a fost o voce importantă pentru femeile de culoare în lumea muzicii rock and roll, fiind o personalitate atât de definitorie pentru vremea sa încât Mick Jagger a recunoscut că s-a inspirat din spectacolele sale live.

Tina Turner a pornit singură la drum

După două decenii alături de soțul său abuziv, Ike Turner, Tina Turner a pornit singură la drum și – după câteva starturi nereușite – a devenit una dintre cele mai importante personalități pop ale anilor 1980 odată cu lansarea albumului „Private Dancer”.

Viața sa a fost imortalizată în trei memorii, un film biografic, un musical, iar în 2021, documentarul „Tina” care a fost foarte apreciat de critici, transmite The Guardian.

A cules bumbac alături de familia sa pe când era copil

„Caracterul muzical al lui Turner a fost mereu o combinație de mister cu lumină, melancolie cu o vitalitate feroce care adesea cocheta cu pericolul”, scria Daphne A Brooks în The Guardian în 2018.

Turner s-a născut Anna Mae Bullock la data de 26 noiembrie 1939 și a copilărit în Nutbush, Tennessee, acolo unde a cules bumbac alături de familia sa.

Turner a cântat în corul bisericii din orașul său natal, iar ca adolescentă a ajuns în formația lui Ike din St Louis. Acesta o refuzase până când a auzit-o la microfon în timpul unui spectacol Kings of Rhythm cu o interpretare a piesei „You Know I Love You” de BB King.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Muzica stranie auzită de astronauții Apollo 10 pe fața nevăzută a Lunii

Katharine Hepburn, vedeta de la Hollywood cu cele mai multe Oscaruri. „Nu poți schimba muzica sufletului”

Bob Dylan, singurul muzician care a primit Premiul Nobel. „Ai grijă de toate amintirile tale, nu le poți retrăi”

Muzicianul, trompetistul, compozitorul, cântărețul de jazz. Louis Armstrong a fost mai mult decât un zâmbet celebru

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase