Home » D:News » De ce angajații ar putea fi veșnic nemulțumiți deși beneficiile continuă să crească?

De ce angajații ar putea fi veșnic nemulțumiți deși beneficiile continuă să crească?

De ce angajații ar putea fi veșnic nemulțumiți deși beneficiile continuă să crească?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.05.2023

Angajații ar putea fi veșnic nesatisfăcuți de condițiile de muncă, chiar și atunci când beneficiile se înmulțesc constant.

Studii recente arată că, de fapt, este în natura omului să își dorească din ce în ce mai mult.

Anul trecut, Sam a câștigat un salariu de în jur de 200.000 de dolari și un bonus de aproape 100.000 de dolari, în urma activității sale dintr-o campanie din domeniul finanțelor. El are 34 de ani și locuiește în New York, acolo unde media veniturilor unei gospodării este în jur de 70.000 de dolari anual.

„Nu îmi pot imagina să nu îmi doresc mai mult”

Totodată, apartamentul lui Sam este localizat în cartierul Tribeca din Manhattan, unul dintre cele mai scumpe din zonă.

Deși Sam (numele de familie nu este menționat, din rațiuni de securitate profesională) admite că salariul este „mare”, el spune că simte, cumva, că nu este niciodată suficient de mare.

„Eu înțeleg faptul că, raportat la întreaga țară, sunt parte a clasei sociale înalte și apreciez faptul că sunt privilegiat. Dar în același timp, nu îmi pot imagina să nu îmi doresc mai mult decât primesc. Cred că este în natura noastră”, a spus Sam, potrivit BBC.

De ce ne comparăm mereu cu ceilalți?

Una dintre explicații ar putea fi aceea că oamenii sunt, inerent, condiționați să se compare cu ceilalți – iar aceia sunt membrii unui grup cu care interacționează zilnic.

„Ne comparăm pe noi înșine doar cu grupul nostru de referință, nu cu întreaga populație. Prin urmare, chiar și în cazul în care indivizii care au salarii încadrate în topul în care se află doar 1% din populație, dacă prietenii sau colegii apropiați sunt în aceeași categorie, se vor compara doar cu ei. În acest grup de comparație, întotdeauna este cineva care are mai mult, care câștigă mai mult – acest lucru îi motivează pe ceilalți să simtă nevoia să câștige mai mult”, a explicat Donna Greenberg, profesor de comportament organizațional la Babson College în Massachusetts.

Cu această posibilă explicație este de acord și Sam. El spune că atunci când iese cu foștii colegi de liceu, care au slujbe unde sunt plătiți mai puțin decât el, se simte bine. Situația se schimbă atunci când revine în cercul de colegi.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce este Finlanda cea mai fericită țară din lume pentru al șaselea an la rând?

Ce mănâncă finlandezii, cei mai fericiți oameni din lume?

Care sunt cele mai fericite țări din lume în 2023?

Săptămâna de lucru de 4 zile face angajații mai fericiți și la fel de productivi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase