Home » D:News » Un număr record de migranți a traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Un număr record de migranți a traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Un număr record de migranți a traversat Canalul Mânecii într-o singură zi
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.06.2023

Autoritățile din Marea Britanie anunță că 616 migranți au traversat recent Canalul Mânecii. Acesta este cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi în 2023, potrivit Reuters.

Autoritățile britanice au detectat 616 migranți care au traversat Canalul Mânecii în ambarcațiuni mici pe 11 iunie, a anunțat luni guvernul britanic. Nivelul nu a mai fost atins de anul trecut, au precizat britanicii.

Premierul Rishi Sunak a făcut din oprirea ambarcațiunilor cu migranți una dintre cele cinci priorități ale sale.

Numărul migranților a ajuns la un nivel record

Decizia a fost luată după ce numărul migranților care au ajuns pe coasta de sud a Angliei a ajuns la un nivel record în 2022.

Anul trecut, au fost descoperiți peste 45.000 de refugiați, cu 500% mai mult decât în ultimii doi ani.

Premierul britanic a fost criticat de populație

Premierul britanic a fost criticat de populație și chiar de unii membri ai propriului său partid pentru că nu a acționat suficient de rapid împotriva migrației ilegale.

Recent, premierul s-a apărat și a declarat că planul funcționează, numărul de traversări scăzând cu 20% față de anul trecut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase