Home » D:News » ChatGPT a ținut o predică într-o biserică și le-a spus credincioșilor să depășească frica de moarte

ChatGPT a ținut o predică într-o biserică și le-a spus credincioșilor să depășească frica de moarte

ChatGPT a ținut o predică într-o biserică și le-a spus credincioșilor să depășească frica de moarte
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.06.2023

Peste 300 de enoriași s-au adunat recent în Feurth, Germania, pentru a participa la o slujbă religioasă scrisă și ținută de Inteligența Artificială (AI), relatează Associated Press.

„Am conceput această slujbă, dar, de fapt, mai degrabă am însoțit-o, pentru că, aș spune că aproximativ 98% provine de la mașinărie”, a declarat pentru Jonas Simmerlein, un teolog și filosof în vârstă de 29 de ani de la Universitatea din Viena și omul din spatele predicii ținute de AI, potrivit Futurism.

Conform relatărilor, Simmerlein a folosit ChatGPT de la OpenAI pentru a scrie scenariul slujbei, care a fost ținută în fața unei mulțimi în timpul convenției protestante bienale a țării de către patru avatare cu AI.

Participanții la slujbă au criticat lipsa manifestării de emoție

„Dragi prieteni, este o onoare pentru mine să mă aflu aici și să țin prima predică susținută de Inteligență Artificială la convenția de anul acesta a protestanților din Germania”, ar fi deschis un avatar predica cu ceea ce jurnaliștii au descris ca fiind „o față inexpresivă și o voce monotonă”, înainte de a se lansa într-o ceremonie care a adus în discuție teme precum „uitatea trecutului, concentrarea asupra provocărilor din prezent, depășirea fricii de moarte și păstrarea încrederii în Iisus Hristos”.

O plângere comună printre participanții la servicii a fost că avatarele păreau să semene prea mult cu… roboții.

„Nu existau nici inimă, și nici suflet. Avatarele nu arătau nicio emoție, nu aveau niciun limbaj corporal și vorbeau atât de repede și monoton, încât mi-a fost foarte greu să mă concentrez la ceea ce spuneau”, a declarat Heiderose Schmidt, un angajat IT în vârstă de 54 de ani.

Un alt participant, un pastor luteran în vârstă de 31 de ani, pe nume Marc Jansen, a declarat jurnaliștilor că „de fapt, își imaginase că va fi mai rău”, dar a remarcat, în mod similar, că avatarele cu Inteligență Artificială nu au reușit să arate nicio emoție sau spiritualitate.

Predicatorii umani nu vor fi înlocuiți de Inteligența Artificială

În timp ce slujba a fost bine-primită, iar predica, după spusele lui Simmerlein, a fost „destul de bună” în ceea ce privește cuvintele și structura, predicatorii umani nu vor fi înlocuiți deocamdată.

„Pastorul este în congregație, trăiește cu ei, îi îngroapă pe oameni, îi cunoaște de la început. Inteligența Artificială nu poate face acest lucru; nu cunoaște congregația”, a declarat Simmerlein pentru Associated Press.

Vă mai recomandăm și: 

A fost o „limbă dispărută” salvată cu adevărat de un papagal?

James Cameron lucrează la un nou film „Terminator”, inspirat de Inteligența Artificială

Microsoft vrea să obțină energie prin fuziune nucleară până în 2028

Google a actualizat funcția Timelapse care ne permite să vedem cum s-a schimbat Pământul în timp

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase