Coreea de Nord s-a înscris la Jocurile Asiatice din China

16 06. 2023, 03:00
Foto: Shutterstock

Coreea de Nord s-a înregistrat pentru a participa la Jocurile Asiatice din acest an din China, o mișcare care ar putea marca revenirea țării pe scena sportivă internațională după pandemia COVID-19, a relatat agenția de știri japoneză Kyodo, citată de Reuters.

Jocurile Asiatice vor avea loc la Hangzhou, China, în perioada 23 septembrie – 8 octombrie, la un an după ce au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19, dar nu se știe dacă Coreea de Nord va reduce restricțiile stricte impuse de COVID-19.

Coreea de Nord și-a autoimpus măsuri de izolare menite să prevină epidemiile COVID-19 și se află sub sancțiuni internaționale stricte din cauza programelor sale de arme nucleare și de rachete balistice.

Jocurile Asiatice vor avea loc la Hangzhou, China

Coreea de Nord a lipsit de la concursul de calificare la haltere pentru Jocurile Olimpice 2024 din Cuba, la începutul acestei luni, după ce a înscris 14 atleți pentru acest turneu.

Kyodo a relatat că ministrul adjunct al sportului din China, Zhou Jinqiang, a declarat că ediția din acest an va fi „cel mai mare și de cel mai înalt nivel eveniment sportiv internațional cuprinzător”, cu participarea a 45 de comitete olimpice asiatice.