Home » D:News » Twitter amenință că dă în judecată Meta din cauza noii aplicații Threads

Twitter amenință că dă în judecată Meta din cauza noii aplicații Threads

Twitter amenință că dă în judecată Meta din cauza noii aplicații Threads
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.07.2023

Twitter ia în considerare posibilitatea de a intenta o acțiune în justiție împotriva Meta în legătură cu aplicația rivală Threads, care are o creștere rapidă, potrivit BBC.

Aplicația Threads, care a fost lansată recent, seamănă cu Twitter și a fost prezentată de șefii Meta ca o alternativă „prietenoasă”.

Elon Musk, proprietarul Twitter, a declarat că „este bună concurența, dar nu și trișatul”. Totuși, Meta a negat într-o afirmațiile potrivit cărora foști angajați ai Twitter au ajutat la crearea Threads.

Peste 30 de milioane de persoane, înscrise deja la noua aplicație

Peste 30 de milioane de persoane s-au înscris deja la noua aplicație, potrivit Meta.

Avocatul Twitter, Alex Spiro, i-a trimis o scrisoare directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, în care acuză Meta de „însușirea sistematică, intenționată și ilegală a secretelor comerciale și a altor proprietăți intelectuale ale Twitter” pentru a crea Threads.

Meta a angajat zeci de foști angajați ai Twitter

Mai exact, Spiro a susținut că Meta a angajat zeci de foști angajați ai Twitter care „au avut și continuă să aibă acces la secretele comerciale ale Twitter și la alte informații extrem de confidențiale”.

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a replicat spunând că „nimeni din echipa de ingineri de la Threads nu este un fost angajat al Twitter, pur și simplu nu există acest lucru”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase