Home » D:News » „Străzi deschise” pe Calea Victoriei. Iată ce poți face în weekendul 15-16 iulie în București!

„Străzi deschise” pe Calea Victoriei. Iată ce poți face în weekendul 15-16 iulie în București!

„Străzi deschise” pe Calea Victoriei. Iată ce poți face în weekendul 15-16 iulie în București!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.07.2023

Bucureștenii și turiștii sunt așteptați cu un nou weekend pietonal pe Calea Victoriei, unde vor fi programate spectacole-lectură, acrobații și spectacole de teatru de păpuși.

De la demonstraţii de statui vivante la parada acrobaţilor Circului Metropolitan, Autospeciala Intervenţii, teatru de păpuşi, spectacole-lectură şi evenimentul ShakeUP! educaţie pentru cutremur, programul celui de-al unsprezecelea weekend „Străzi deschise” pe Calea Victoriei animă traseul pietonal cu activităţi artistice şi recreative pentru cei mici şi cei mari.

Începând cu ora 10:00, pietonii de pe Calea Victoriei vor putea decoperi ce se află în interiorul unei Autospeciale de Intervenţii a DSU – Direcţia Situaţii de Urgenţă la intersecţia cu bulevardul Dacia, vizavi de fostul Casino Victoria.

Casa Filipescu-Cesianu îşi deschide porţile pentru „Străzi deschise”

În prima parte a zilei, Casa Filipescu-Cesianu îşi deschide porţile pentru publicul „Străzi deschise” şi îi aşteaptă cu „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, primul proiect expozițional de antropologie urbană din România, o poveste atât despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.

Programul de seară la „Străzi deschise” ia startul sâmbătă, 15 iulie, cu evenimentul ShakeUP! educaţie pentru cutremur. Pe Calea Victoriei, la intersecţia cu bulevardul Dacia, bucureştenii sunt invitaţi între orele 16.00 şi 20.00, să afle ce este de făcut în cazul unui seism prin intermediul unor ateliere pentru părinţi şi copii, concursuri, premii pentru copii şi multe surprize. Trainerii Asociaţiei EDIT vor prezenta două sesiuni de training în intervalele 18.30-19.00 şi 19.30-20.00, în care se va discuta despre seisme, se vor oferi informaţii despre ce este de făcut înainte, în timpul şi după un cutremur major, vor fi oferite materiale utile pentru familii şi se va învăţa cum se fluieră semnalul SOS în codul Morse.

Spectacolele „Ochii minţii” revin la „Străzi deschise”

Spectacolele-lectură interactive ale proiectului „Ochii minţii” revin la „Străzi deschise”, de această dată pe trotuarul din faţa parcului Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei. Actori profesionişti, precum Ioana Flora, Richard Bovnoczki, Mihai Baranga sau Cristi Toma îşi propun să redescopere alături de public, umorul spumos şi actual din texte celebre ale lui I.L. Caragiale. Spectacolele-lectură încep în ambele zile de weekend, de la ora 18.00. Personajele Farfuridi, Brânzovenescu, Agamitza Dandanache sau Spiridon vor fi selectate din rândul publicului doritor să se alăture artiştilor.

Zona rezervată teatrului pentru copii din faţa Muzeului Naţional de Artă a României găzduieşte, în acest weekend, două spectacole pline de haz şi umor cu păpuşile Teatrului de Animaţie Ţăndărică. Sâmbătă, de la ora 18.00, „Motanul încălţat” prezintă povestea celebră a lui Charles Perrault printr-un spectacol interactiv, cu păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă și multe aventuri. Duminică, 16 iulie, actorii Teatrului Ţăndărică se întorc în faţă MNAR cu spectacolul „Capra cu trei iezi”, de la ora 18.00. Toţi copiii mai mari de trei ani sunt invitaţi la „un spectacol amuzant şi antrenant, ce foloseşte din plin farmecul, frumuseţea şi învăţămintele folclorului românesc şi ale cunoscutului basm al lui Ion Creangă.

Sâmbăta, 15 iulie, Teatrul Masca împânzeşte Calea Victoriei

Sâmbăta, 15 iulie, Teatrul Masca împânzeşte zona Calea Victoriei din faţa Muzeului Naţional de Istorie a României cu statuile vivante ale spectacolului „Români la porţile lumii” – partea I. La o plimbare relaxantă pe Calea Victoriei, pietonii „Străzi deschise” descoperă personalităţi importante ale societăţii româneşti de la Martha Bibescu la Grigore Antipa, Victor Babeș, Anghel Saligny, Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu.

Circul Metropolitan Bucureşti a pregătit pentru prima zi de weekend, 15 iulie, o repriză de acrobaţii în zona Monumentul Renaşterii de pe Calea Victoriei, ce culminează cu o paradă a îndrăgitelor personaje pe Calea Victoriei.

Școala Populară de Artă așteaptă bucureștenii în weekendul 15-16 iulie, la sediul din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100), cu expoziții de pictură de copii, artă decorativă, design vestimentar, decorațiuni interioare, iconografie şi grafică.

Restricții de circulație în weekendul 15-16 iulie 2023

În weekendul 15-16 iulie 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase