Home » D:News » Hackerii din Coreea de Nord s-au conectat la rețeaua unei companii ruse de armament

Hackerii din Coreea de Nord s-au conectat la rețeaua unei companii ruse de armament

Hackerii din Coreea de Nord s-au conectat la rețeaua unei companii ruse de armament
Foto: Shutterstock
Publicat: 09.08.2023

Hackeri nord-coreeni de elită au pătruns ilegal anul trecut în reţelele informatice ale unui producător de rachete din Rusia, arată date tehnice vizualizate de agenţia Reuters.

Un grup de hackeri asociat agenţiilor guvernamentale nord-coreene a accesat reţeaua companiei NPO Mashinostroyeniya, specializată în conceperea rachetelor. Compania are sediul în Reutov, la periferia Moscovei, scrie Reuters.

Nu este clar dacă hackerii nord-coreeni au sustras date sensibile din Rusia. Regimul de la Phenian a anunţat, în ultimele luni, avansarea programului de rachete balistice, deşi nu este clar dacă acest lucru are legătură cu pătrunderea neautorizată în serverele companiei din Rusia.

Rețeaua unei companii ruse de armament, atacată de hackeri nord-coreeni

Analiştii atrag atenţia asupra faptului că regimul din Coreea de Nord, izolat pe plan internaţional, nu ezită să lanseze acţiuni nici măcar împotriva aliaţilor, precum Rusia, în eforturile de a obţine tehnologie sensibilă.

Compania rusă NPO Mashinostroyeniya nu a făcut niciun comentariu pe această temă, la fel nici Ambasada Rusiei din Statele Unite.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase