Home » D:News » 100 de femei care plecau la studii în Dubai, blocate de talibani pe aeroport

100 de femei care plecau la studii în Dubai, blocate de talibani pe aeroport

100 de femei care plecau la studii în Dubai, blocate de talibani pe aeroport
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.08.2023

Talibanii au oprit pe aeroport 100 de femei care urmau să zboare spre Dubai pentru a obține burse universitare, a anunțat un miliardar din Emiratele Arabe Unite, citat de Reuters.

Khalaf Ahmad Al Habtoor, președintele fondator al Al Habtoor Group, a declarat miercuri că autoritățile talibane din Afganistan au împiedicat aproximativ 100 de femei să călătorească în Emiratele Arabe Unite. Șeful companiei cu sediul în Dubai urma să sponsorizeze studiile femeilor.

Recent, Khalaf Ahmad Al Habtoor a plătit și avionul care trebuia să le ducă pe femei în Emiratele Arabe Unite.

Talibanii au interzis fetelor să frecventeze universitățile și liceele

„Guvernul taliban a refuzat să le permită fetelor care veneau să studieze aici, o sută de fete sponsorizate de mine, le-a refuzat să se îmbarce în avion și deja am plătit pentru aeronavă, am organizat totul pentru ele aici, cazare, educație, securitatea transportului”, a transmis Khalaf Ahmad Al Habtoor, prin intermediul unui videoclip.

Purtătorii de cuvânt ai administrației talibane și ai ministerului afgan de externe nu au comentat acuzațiile

Administrația talibană a interzis fetelor să frecventeze universitățile și liceele. Autoritățile le permit afganilor să părăsească țara, dar, de obicei, le cer femeilor care călătoresc pe distanțe lungi și în străinătate să fie însoțite de un bărbat.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase