Home » D:News » Zeci de mii de femei rămân fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumusețare

Zeci de mii de femei rămân fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumusețare

Zeci de mii de femei rămân fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumusețare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.07.2023

Zeci de mii de femei din Afganistan vor rămâne fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumusețare. Este vorba despre proprietarele și angajatele acestor saloane.

Interzicerea saloanelor de înfrumusețare este cea mai recentă dintr-o serie de restricții impuse de talibani femeilor din Afganistan de când au preluat controlul țării, în urmă cu doi ani.

Peste 60.000 de femei își vor pierde locurile de muncă, iar 12.000 de afaceri vor fi închise, potrivit estimărilor din industrie. Acest lucru va pune și mai multă presiune asupra unei economii aflate deja în criză, spun specialiștii.

„Va avea un impact disproporționat asupra femeilor”

„Va avea un impact disproporționat asupra femeilor antreprenor, ceea ce reprezintă un regres pentru reziliență, reducerea sărăciei și redresarea economică”, a declarat pentru Reuters Roza Otunbayeva, reprezentantul special al secretarului general al ONU în Afganistan.

Administrația talibană afirmă că respectă drepturile femeilor, în conformitate cu interpretarea pe care talibanii o dau legii islamice și culturii afgane.

Interdicția privind saloanele, publicată la 4 iulie de către Ministerul Moralității, se bazează pe un ordin al liderului spiritual suprem. Ordinele similare au dus la închiderea liceelor și universităților pentru femei și au împiedicat multe afgane să lucreze pentru organizațiile umanitare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase