Home » D:News » Premieră în România. Unde va fi construită cea mai lungă pistă de bob suspendat?

Premieră în România. Unde va fi construită cea mai lungă pistă de bob suspendat?

Premieră în România. Unde va fi construită cea mai lungă pistă de bob suspendat?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.09.2023

Cea mai lungă pistă de bob suspendat din România va fi construită în Parcul Aventura de lângă orașul Galați. Instalația va avea un sector unic în țară unde coborârea se va face doar prin gravitație.

Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele va avea pistă de bob suspendat formată din două instalații tip alpine coaster pentru vară și iarnă. Circuitul va avea un sector unic în țară unde coborârea va fi realizată doar cu ajutorul gravitației.

De asemenea, proiectantului i s-a solicitat să fie cea mai lungă pistă de bob suspendat din țară, însă lungimea exactă va fi stabilită de experți. Noua instalație va avea numeroase curbe, trasee printre copaci, dar și coborâri spectaculoase și tuneluri subterane.

„Celebrul bob suspendat, o atracție spectaculoasă în materie de adrenalină”

„Pe lângă traseele de aventură și tiroliene, vom amenaja și celebrul bob suspendat, o atracție spectaculoasă în materie de adrenalină, distracție și relaxare în aer liber. Ne dorim să avem cea mai lungă pistă de bob suspendat din țară, însă lungimea exactă va fi stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Vor fi montate instalații tip alpine coaster, una dintre ele fiind unică în țară, coborârea fiind realizată doar cu ajutorul gravitației, în timp ce cealaltă va pune accent pe adrenalină, cu numeroase curbe, trasee printre copaci și prin tuneluri amenajate sub cota terenului. Suntem bucuroși să aducem și la Galați această inovație din industria parcurilor de aventură și sunt sigur că bobul suspendat din Parcul de Aventură va fi una dintre cele mai apreciate atracții din regiune”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investiția este realizată de Consiliul Județean Galați. În cadrul acesteia vor fi amenajate și piste de biciclete, cu diferite grade de dificultate, pe o lungime de cel puțin cinci kilometri. Parcul de Aventură din Galați a fost inaugurat în primăvară din țară și este unul dintre cele mai mari din țară. Zona de agrement se află în Pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de oraşul Galaţi, și se întinde pe o suprafață de cel puţin opt hectare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase