Home » D:News » Rusia vrea să interzică mișcarea LGBT

Rusia vrea să interzică mișcarea LGBT

Rusia vrea să interzică mișcarea LGBT
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.11.2023

Ministerul rus al Justiției a depus o moțiune la Curtea Supremă a Rusiei pentru a cataloga drept extremistă ceea ce a numit „mișcarea publică internațională LGBT” și pentru a interzice funcționarea acesteia pe teritoriul Rusiei, scrie agenția TASS, citată de France 24.

Rusia și-a înăsprit anul trecut legile anti-LGBT, permițând autorităților să amendeze orice persoană sau organizație care se dovedește că a promovat homosexualitatea în public, online sau în filme, cărți sau publicitate.

Această lege a extins legea anterioară a Rusiei împotriva propagandei LGBT, care interzisese „demonstrarea” comportamentului LGBT către copii.

Mișcarea LGBT, considerată extremistă

Agenția rusă de știri a precizat că Ministerul Justiției a „depus o cerere administrativă pentru a recunoaște mișcarea publică internațională LGBT ca fiind extremistă și pentru a interzice activitatea acesteia pe teritoriul Federației Ruse”.

Instanța urmează să se pronunțe pe 30 noiembrie, potrivit TASS.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase