Home » D:News » Misterul unui avion ,,prăbușit” în Canada a fost, în sfârșit, elucidat

Misterul unui avion ,,prăbușit” în Canada a fost, în sfârșit, elucidat

Publicat: 23.11.2023

Poliția a fost nedumerită când a fost găsit avionul ,,prăbușit”, dar acesta a fost plasat acolo vara trecută pentru antrenamente de salvare.

Un vânător a fost cel care a dat peste rămășițele zdrobite ale fuselajului și a raportat descoperirile la Poliția Regală din Canada (RCMP).

Ofițerii au fost trimiși la locul îndepărtat al accidentului pentru a cerceta epava și au ajuns la concluzia că învelișul avionului de brousse, fără motor, aripi, uși sau scaune, avea probabil o vechime mai mare de două decenii.

Anchetatorii au presupus că avionul a fost probabil distrus în urma unui accident, dar nu au fost descoperite cadavre în apropierea locului.

,,A rămas doar fuselajul”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. ,,În plus, nu a fost atașat niciun număr de înmatriculare”.

Un vânător a fost cel care a dat peste rămășițele avionului

Misterul părea inexplicabil, până când experții în căutare și salvare au ieșit în față pentru a spune că știau exact cum a ajuns avionul în zonă – pentru că ei l-au pus acolo anul trecut.

Astfel, a fost publicat un raport despre epava aflată la nord de Kamloops, în Columbia Britanică. Potrivit Sistemului de raportare zilnică a evenimentelor din aviația civilă, se știau puține lucruri despre aeronavă, în afară de faptul că aceasta a fost ,,distrusă”, probabil prin ,,coliziune cu terenul”.

După ce au studiat locul prăbușirii, ofițerii au ajuns la concluzia că epava se află pe versantul dealului de zeci de ani. Dar, într-un comunicat de presă ulterior, RCMP a adâncit misterul după ce a declarat că nu au fost raportate dispariții de avioane sau pasageri.

La scurt timp, însă, membrii Asociației civile de căutare și salvare aeriană din Canada au ieșit în față pentru a da explicații.

Fuselajul avariat nu a fost niciodată menit să fie un secret

Experții în căutări au plasat epava pe un vârf de munte vara trecută, ca suport pentru programe de antrenament, a relatat prima dată presa locală.

Atunci când avioanele se prăbușesc în zona rurală canadiană, epava se poate pierde cu ușurință în imensitatea sălbăticiei. Într-un caz, un avion de transport militar de mari dimensiuni care transporta 44 de membri ai echipajului și pasageri a dispărut în nordul teritoriului Yukon. În ciuda unui efort masiv de căutare, nu a fost găsită nicio urmă a acestuia.

În încercarea de a evita astfel de scenarii, echipele de căutare și salvare se antrenează pe epavele istorice sau pe avioanele dezmembrate care au fost împrăștiate în întreaga provincie.

Fuselajul avariat nu a fost niciodată menit să fie un secret. După ce epava a fost plasată în apropierea lacului Knouff, au fost anunțate atât aeroportul local, cât și principalul centru de coordonare a operațiunilor de salvare din provincie, din Victoria, scrie The Guardian.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Avionul NASA C-130 a efectuat primul zbor în Antarctica

Cum sunt stabilite de fapt prețurile la biletele de avion?

Mai mulți luptători de sumo, refuzați la îmbarcarea într-un avion din cauza greutății

Dispariția bizară a unui avion F-35: „Nu sunt sigur unde e”

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase