Home » D:News » Organizația Mondială a Sănătății a cerut interzicerea țigărilor electronice cu arome

Organizația Mondială a Sănătății a cerut interzicerea țigărilor electronice cu arome

Organizația Mondială a Sănătății a cerut interzicerea țigărilor electronice cu arome
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.12.2023

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat guvernele din întreaga lume să trateze țigările electronice în mod similar cu țigările clasice și să interzică toate aromele, din cauza riscurilor privind sănătatea fumătorilor.

Țigările electronice au apărut și s-au dezvoltat rapid deoarece unii oameni le-au văzut drept un instrument cheie în reducerea numărului de decese și boli cauzate de fumat. Totuși, agenția ONU susține că sunt necesare „măsuri urgente” deoarece nu există suficiente dovezi că țigările electronice îi ajută pe fumători să renunțe la fumat.

Mai grav, acestea ar putea fi dăunătoare pentru sănătate și ar putea provoca dependența de nicotină chiar în rândul nefumătorilor, în special al copiilor și al tinerilor.

„Copiii încep de la o vârstă fragedă să folosească țigări electronice”

„Copiii încep de la o vârstă fragedă să folosească țigări electronice și pot deveni dependenți de nicotină”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit Reuters.

Potrivit unor studii, vaporii generează substanțe, dintre care unele sunt cunoscute ca fiind cancerigene, și prezintă riscuri pentru sănătatea inimii și a plămânilor. De asemenea, țigările electronice pot dăuna dezvoltării creierului la tineri, a precizat OMS.

OMS a cerut guvernelor să facă schimbări, inclusiv prin interzicerea tuturor aromelor. Printre măsurile solicitate se numără suprataxarea și interzicerea utilizării în locuri publice. OMS nu are nicio autoritate asupra reglementărilor naționale și oferă doar îndrumări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase