Home » D:News » Care sunt cei mai stresați europeni? Surpriza de pe primul loc!

Care sunt cei mai stresați europeni? Surpriza de pe primul loc!

Care sunt cei mai stresați europeni? Surpriza de pe primul loc!
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.12.2023

Cine sunt cei mai stresați oameni din Europa? Un sondaj a întocmit un top special al țărilor cu cea mai mare rată de stres percepută în Europa.

Ideea pe care ne-o facem despre greci nu este cu siguranță aceea a unui popor deosebit de stresat. Cu toate acestea, ocupă primul loc în clasamentul special al țărilor europene în care stresul este perceput cel mai mult.

Clasamentul a fost întocmit de experții unei companii olandeze care vinde produse de wellness.

Care sunt cei mai stresați europeni?

În top zece se află turcii pe locul doi, iar portughezii pe trei, urmați de maltezi, ciprioți, irlandezi și spanioli.

Italienii sunt pe locul opt, înaintea francezilor și elvețienilor.

Pentru a clasifica stresul au fost folosite date din Global Burden of Diseases (un studiu realizat de revista medicală Lancet care analizează periodic starea de sănătate a popoarelor lumii, inclusiv sănătatea mintală) și din sondajele pe această temă realizate de Eurostat și Gallup.

De ce au fost excluse Rusia și Ucraina?

Au fost luate în considerare stresul, incidența anxietății și a depresiei, tristețea și bucuria percepută de indivizi, orele de lucru pe săptămână, etc., la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani.

Sondajul a acoperit toate țările europene, dar a exclus Rusia și Ucraina, ale căror date ar fi fost neactualizate din cauza războiului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase