Home » D:News » Singurul om din lume care a terminat jocul Tetris este un puști de 13 ani

Singurul om din lume care a terminat jocul Tetris este un puști de 13 ani

Publicat: 06.01.2024

Jocul video Tetris a fost completat de către un om pentru prima dată de la lansarea sa. Willis „blue scuti” Gibson, în vârstă de doar 13 ani, este copilul care a învins jocul Tetris, făcând acest lucru în timpul unei transmisiuni în direct și declanșând „true kill screen” la nivelul 157.

Jocul Tetris există de ceva timp, așa că ați putea fi tentați să credeți că ar fi fost terminat de cineva până acum. Până la urmă, nu este ca un joc Zelda sau Skyrim în care puteți finaliza toate misiunile secundare și să amânați misiunea principală până când ați pierdut complet orice interes în a termina jocul principal.

Timp de mulți ani, oamenii credeau că nivelul 29, unde viteza atinge maximul, era nivelul final al jocului. Cu toate acestea, după decenii de experimente cu diferite metode, jucătorii dedicați au reușit să-l depășească. Cu toate acestea, pe măsură ce nivelurile avansau, nimeni nu a ajuns la un ecran final. În schimb, începeau să apară glitch-uri, transformând cărămizile în culori neobișnuite, potrivit IFLScience.

Jocul Tetris a fost anterior învins de AI

În 2021, programatorul Greg Cannon a creat StackRabbit, un program de Inteligență Artificială (AI) care juca Tetris și care a reușit să meargă și mai departe, prin nivelurile defecte. AI-ul a trecut de nivelul 235 (care a durat 800 de linii în loc de aproximativ 10) până la nivelul 237, moment în care jocul s-a oprit complet, înghețând în totalitate.

În locul unui mesaj mare care spune „bine jucat” sau al unei scene care arată cărămizile dărâmate, acesta a devenit cunoscut de către gameri drept sfârșitul adevărat al jocului: atunci când jocul nu mai poate funcționa.

Sursa: YouTube

„Codul jocului începe să devină foarte ineficient la niveluri foarte ridicate, pentru că nu se aștepta nimeni ca cineva să ajungă atât de departe, și în cele din urmă apare o defectare în care jocul trece de la citirea instrucțiunilor din cod la citirea memoriei RAM ca și cum ar fi cod. Dacă rezultatul dezorganizat generează o comandă de oprire, jocul se strică complet, ceea ce a fost numit ‘true killscreen’”, explică YouTuberul aGameScout.

Copilul care a învins jocul Tetris

După cum a explicat aGameScout, comunitatea Tetris a început să cerceteze eroarea killscreen, descoperind că aceasta poate fi declanșată mai devreme decât nivelul 237 prin eliminarea unei singure linii, la un nivel mult mai realizabil de 155. Acest lucru nu era prea departe de nivelurile pe care le atingeau deținătorii recordurilor mondiale, dar a mai durat ceva timp până când, la sfârșitul lui decembrie 2023, copilul care a învins jocul Tetris, Gibson, a reușit să treacă prin nivelurile defecte până la nivelul 155. Cu toate acestea, a ratat șansa de a încerca să declanșeze eroarea și a trebuit să continue până la nivelul 157 pentru următoarea șansă. Aici a reușit să declanșeze killscreenul, devenind primul om care a completat jocul Tetris.

„Când am început să joc acest joc, nu m-am așteptat niciodată să fac jocul să se blocheze sau să-l termin”, a spus Gibson pe canalul său de YouTube, adăugând că „această sesiune a stabilit și recordul mondial pentru Scor Total, Nivel, Linii și Scor 19”.

Vă recomandăm să citiți și:

Noile stopuri de la Mercedes vor arăta atunci când mașina se conduce singură

Un studiu a găsit o legătură între navetă și sănătatea mintală proastă

Actorul Charlie Sheen, atacat în propria locuință de o femeie care a încercat să-l sugrume

„BrainGPT”, o nouă Inteligență Artificială care citește gândurile și le transformă în text

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase