Home » D:News » Specialiștii în longevitate au descoperit ce trebuie să facem pentru o viață lungă și sănătoasă

Specialiștii în longevitate au descoperit ce trebuie să facem pentru o viață lungă și sănătoasă

Specialiștii în longevitate au descoperit ce trebuie să facem pentru o viață lungă și sănătoasă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.01.2024

Experții în longevitate care au analizat peste 1.000 de centenari spun că există trei diferențe cheie între cei mai în vârstă oameni din lume. Ei au multe în comun, dar și diferențe notabile, ceea ce demonstrează că există multe modalități de a atinge 100 de ani, potrivit Business Insider.

Cei mai în vârstă oameni din lume au tendința de a avea anumite obiceiuri în comun, cum ar fi să mănânce bine, să aibă un echilibru între viața profesională și viața privată și să se mențină activi. Totuși, există și unele diferențe notabile, potrivit cercetătorilor în longevitate.

Ben Meyers, CEO-ul LongeviQuest, o organizație care verifică vârstele celor mai în vârstă oameni din lume și le adună poveștile, și Fabrizio Villatoro, președintele său de cercetare pentru America Latină, au vorbit cu peste 1.000 de oameni care 100 de ani sau peste 100 de ani.

„Nu există o formulă strictă pe care o au toți centenarii”

Meyers a spus că persoanele cu care a vorbit din întreaga lume „tind, în general, să fie cu adevărat pozitive”. Menținerea unei stări pozitive este una dintre explicațiile pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Cu toate acestea, Villatoro a constatat că există o mulțime de „lucruri diferite” și că „nu există o formulă strictă pe care o au toți centenarii”.

A trăi singur, asociat cu un risc cu 77% mai mare de deces

În Japonia, centenarii au diete stricte, în timp ce bătrânii din America Latină și din zona mediteraneeană sunt mai indulgenți. De asemenea, centenarii sunt mai religioși în țările din America Latină decât în Japonia. În plus, centenarii tind să trăiască cu familiile lor în Brazilia și Columbia, o tradiție care pare să se schimbe în Argentina și Japonia. Cercetările sugerează că există o legătură între relațiile puternice și longevitate. Un studiu din 2023 a constatat că a trăi singur și a fi izolat de familie și prieteni a fost asociat cu un risc cu 77% mai mare de deces.

Există multe modalități de a ajunge la 100 de ani, este concluzia cercetătorilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase